Zalm-viscakejes

Ik kwam gisteren waarachtig nog zalm tegen in de vriezer. Dat was een aangename verrassing. Ik gelijk weer in de viskookboeken gedoken voor een recept.

Het recept voor vandaag is zalm-viscakejes geworden. Het is een bijgerecht. Je kan het eten met rijst, aardappelen en groenten. Maar je kan het ook gewoon met brood eten. Of zoals ik het gedaan heb, met rauwkost.

Het smaakt heerlijk pittig. Dat komt natuurlijk door de rode chilipeper. Dat samen met de bosuitjes, de zalm en de kruiden maakt het een smakelijk en heerlijk recept.

voor 4 stuks

Ingrediënten:
250 gram zalm
1 limoen
2 cm gemberwortel, geraspt
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel sojasaus
4-5 eetlepel olie
1 ei
2 eetlepels maïzena
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
1 rode peper, zonder zaadjes en in reepjes gesneden

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: muffinvorm

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf.
Pers de limoen uit.
Snijd de vis in heel kleine stukjes.
Meng de vis in een kom met 1 eetlepel limoensap, limoenrasp, gember, vissaus, sojasaus, ei, maïzena, 3 eetlepels olie en de helft van de bosui en rode peper.
Vet een muffinvorm royaal in met olie en schep het vismengsel erin.
Strooi de rest van de bosui en peperreepjes erover.
Druppel er nog wat olie over en bak de viscakejes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de viscakejes warm met wat rijst en groenten.
Geeft er ook een eetlepel mangochutney bij.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.