Waldorfsalade

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Tijdens kerstdagen of een ander feestdag is het fijn als je een simpel en makkelijk dessert kan serveren. Waldorfsalade is zo dessert. Er zitten maar vier ingrediënten in.
Als je pitloze druiven gebruikt en gepelde walnoten, dan scheelt dit qua tijd. Mocht je geen pitloze druiven kunnen vinden, dan moet je de druiven halveren en dan de pitjes verwijderen. Mocht je geen gepelde walnoten vinden, dan moet je ze helaas zelf openmaken. Dan hakt je de walnoten in kleinere stukken. Je schilt de appels en snijd deze in grote stukjes en als laatste klop je dan de slagroom. Dit met een mixer zo gedaan. Dan meng je alles en je bent klaar met het dessert.
Het dessert smaakt heerlijk en frist.
voor 4 personen

Ingrediënten:
200 gram pitloze witte of rode druiven, gehalveerd
100 gram walnoten, in stukjes gehakt
2 appels, geschild en in stukjes gesneden
100 ml ongeklopte slagroom

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Verder nog nodig: beslagkom voor de slagroom, schaal om te mengen, dessertschaaltjes

Bereiding:
Snijd de druiven doormidden en doe ze in een schaal.
Snijd de walnoten in kleinere stukken en voeg ze bij de druiven.
Schil de appels en snijd ze in grote stukken en voeg ze bij de druiven en walnoten.
Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan en voeg de slagroom bij de druiven en walnoten.
Meng alles rustig door elkaar en verdeel het over de dessertschaaltjes.
Bron: aangepast recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs of disolact of de Lactolerantie capsules van Kruidvat. Dit recept en kerutabs/disolact/de Lactolerantie capsules van Kruidvat zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Waldorfsalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *