Vissticks

Eindelijk, alle vis is op in de vriezer. Dit pakje (zie links op de foto) kabeljauw van 100 gram had ik nog in de vriezer liggen. Het leek me leuk om er vissticks van te maken. Het is wel heel wat jaren terug dat ik dat gegeten heb. Dit is een simpel recept en ook nog helemaal zelf bedacht. De vissticks smaken precies zoals ik me het nog kan herinneren. Erg lekker dus.

Een suggestie voor een eivrije visstick is in plaats van een ei gewoon kokosmelk gebruiken. Ik heb het even uitgeprobeerd of dat ook lukte. Ja, dus. Met kokosmelk krijg je net zo knapperig visstick. Hier is een foto met een pseudo visstick oftewel een maïsstick (ik had geen vis meer). Mocht je geen kokosmelk kunnen of willen gebruiken, dan zou je sojamelk kunnen gebruiken.voor 3 vissticks

Ingrediënten:
100 gram kabeljauw, dat is 1 pakje kabeljauw uit de vriezer bij AH.
100 gram glutenvrij paneermeel
50 gram glutenvrije bloem
1 ei
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
boter of olie om te bakken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: koekenpan en 3 borden

Bereiding:
Doe zout en peper door de paneermeel en hutsel dat even goed door elkaar.
Doe het ei in een schaaltje en maak het even los met een vork.
Snijd het pakje iets ontdooide pakjes kabeljauw in de lengte in 3 delen.
Schrapt eventuele ijsresten met een mes van de kabeljauw en spoel ze even onder de koude kraan.
Wentel ze in de bloem, vervolgens door het ei en dan door de paneermeel.
Vervolgens weer door het ei en dan weer door de paneermeel.
Leg even opzij en doe wat boter in een koekenpan op een hoog vuur.
Bak de vissticks in ongeveer 15 minuten aan alle kanten even bruin op een matige vuur.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Tip: in plaats van kabeljauw kan je ook andere soorten vis gebruiken, zoals schelvis of zalm.

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Vissticks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.