Vegetarische Singapore noedels

Vegetarische Singapore noedels is een overheerlijk recept en qua tijd een supersnel recept om te maken. Het meeste werk heb je aan het snijwerk van de groenten.
Ik heb in dit recept de boekweit en zoete aardappelnoedels gebruikt van King Soba.
Deze noedels zijn glutenvrij en tarwevrij én binnen 5 minuten klaar. Ze smaken voortreffelijk in dit recept.
Wij hebben dit vegetarisch gegeten, maar je kunt er natuurlijk ook stukjes (kippen of kalkoen)vlees in doen als je daar zin in hebt.
Dit recept is zeker voor herhaling vatbaar, zo lekker vonden wij hem.
voor 2-4 personen

Ingrediënten:
350 gram rijstnoedels of noedels (klik) b.v. van King Soba (te koop bij verschillende supermarkten en reformzaken)
1 grote ui, fijngesnipperd
2 knoflookteentjes, uitgeperst
100 gram champignons, in plakjes gesneden
2 cm verse gemberwortel, geraspt
6 bosuitjes, in ringen gesneden
150 gram ongezouten (biologische) cashewnoten
2 theelepels kerriepoeder
6 eetlepels glutenvrije sojasaus (ketjap manis) of tamarindesaus
3 eetlepels sherry
4 eetlepels water (evt. kookvocht)
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten kooktijd noedels (volgens de verpakking) en 5 minuten het groentemengsel
Verder nog nodig: wok of hapjespan

Bereiding:
Kook de noedels volgens de beschrijving op de verpakking.
Verhit de olie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook, champignons en gember goudgeel (2 minuten).
Voeg de bosuitjes, cashewnoten, kerriepoeder en 4 eetlepels water aan het groentemengsel toe en laat ze 3 minuten al roerend meebakken.
Schep de uitgelekte noedels door de ingrediënten in de wok en voeg de sojasaus, sherry aan de
noedels en schep alles goed door elkaar.
Serveer het direct met wat augurken en glutenvrije kroepoek of cassavechips.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *