Vegetarische romige pompoensoep

Het is weer pompoentijd en dan is het weer tijd voor een pompoensoep. Dit keer een vegetarische romige pompoensoep.
Mocht je geen lactose-intolerantie hebben, dan kan je de kokosmelk vervangen door kookroom.
Het is een simpele soep wat overigens heerlijk smaakt. Wij hebben hem al twee keer gegeten. Zo lekker vonden wij hem.
voor 6-8 personen

Ingrediënten:
1 grote flespompoen, in stukken gesneden
4 dikke winterwortels, in grote stukken gesneden
2 dikke uien, grof gesnipperd
1 blik kokosmelk
1 liter water + 2 groentebouillonblokjes

Gedroogde kruiden:
1 theelepel bonenkruid
½ theelepel rozemarijn
1 theelepel tijm
1 theelepel kervel
2 theelepel bieslook
1 theelepel zoete paprikapoeder
½ theelepel gerookte paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd braadpan: 3-5 uur
Bereidingstijd slow cooker: 3-4 uur op II (hoog) of 6 uur op I (laag)
Verder nog nodig: braadpan of soeppan of slow cooker, staafmixer of keukenmachine.

Bereiding slow cooker:
Snijd alle groenten en doe alles, behalve de kokosmelk in de slow cooker.
Laat het nu rustig gaar worden: op stand I (laag) duurt het ongeveer 6 uur en op stand II (hoog) duurt het ongeveer 3-4 uur.
Het is gaar als je een vork in de grote stukken winterwortel kan prikken en deze vanzelf van de vork afglijd.
Maal alles fijn met de staafmixer en voeg de kokosmelk erbij en laat het nog eens 10 minuten door pruttelen.

Bereiding braadpan of soeppan:
Snijd alle groenten en doe alles, behalve de kokosmelk in de slow cooker.
Laat het nu rustig gaar worden in 3-5 uur.
Het is gaar als je een vork in de grote stukken winterwortel kan prikken en deze vanzelf van de vork afglijd.
Maal alles fijn met de staafmixer en voeg de kokosmelk erbij en laat het nog eens 10 minuten door pruttelen.

Serveer de soep direct met wat brood.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *