Vegetarische rijstgerecht met diverse groenten

Ik had paar dagen terug rijst gekookt voor nasi, maar dat was veel te veel rijst geworden.
Ik had deze rijst in de koelkast bewaard om er iets anders van te maken of desnoods nog een keertje nasi te maken. Dat is geen straf voor ons.
Uiteindelijk is het vegetarische rijstgerecht met diverse groenten geworden. Het is een simpel gerecht geworden maar wel heel erg smakelijk.

Wij hebben dit gerecht vegetarisch gegeten, maar wil je er vlees bij eten kies dan voor kippenvlees of kalkoenvlees. Deze wel eerst aanbakken en even uit de pan halen voordat je de groenten gaat roerbakken. Nadat de groenten en kruiden samengevoegd zijn kan je het vlees er weer bij doen, zodat het vlees de kruiden goed kan opnemen. Voor de rest kan je dan het recept volgen.

Inmiddels hebben wij dit gerecht al meerdere keren gegeten. De eerste keer met zoete paprika en de tweede keer met groene paprika. Je zou zeggen dat het niet zoveel uit maakt, maar dat is wel zo. Met zoete paprika smaakt dit gerecht vele malen lekkerder. Het is dus echt aan te raden om alleen zoete paprika te gebruiken.
Wij hebben heerlijk gegeten van dit gerecht en gaan dit zeker vaker eten.

voor 2-4 personen

Ingrediënten:
gekookte rijst voor 2 of vier personen
1 zoete paprika, in stukje gesneden
6 grote kastanjechampignons, in stukjes gesneden
2 wortels, in stukjes gesneden
2 uien, grof gesnipperd
1 prei, in halve ringen gesneden
1 bleekselderijstengel, in kleine stukjes gesneden
50 gram geraspte kaas
olie

Kruiden:
flinke kneep tomatenketchup
1 theelepel zoete paprikapoeder
1 theelepel (afgestreken) kerriepoeder
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel gerookte paprikapoeder
½ groentebouillonblokje + 250 ml water
½ theelepel chilipoeder
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20-25 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan

Bereiding:
Doe wat olie in de hapjespan en verhit dat.
Voeg alle groenten bij de olie en roerbak dit voor 5 minuten.
Voeg dan alle kruiden erbij en roer alles goed doorelkaar en voeg dan het water erbij.
Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook.
Zodra het kookt zet je het vuur lager, maar het moet wel blijven pruttelen.
Laat het nu voor 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg voor de laatste 5 minuten de rijst erbij en meng het goed door elkaar.
Laat het nu nog 5 -10 minuten zachtjes doorpruttelen.
Proef het en mocht het flauw smaken voeg dan naar smaak nog wat zout en peper toe.
Serveer het direct met eventueel een salade erbij.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.