Vegetarische quiche zonder deegbodem

Dit is een quiche zonder deegbodem. Het leek me leuk om op zo manier een quiche te maken. Dat is weer eens wat anders. Deze quiche is een volledige maaltijd, want door de kapucijners en tuinbonen hoeft je er geen aardappelen of rijst bij te eten (mag wel 😉 ). Ik heb trouwens verse kapucijners en tuinbonen gebruikt. Ik zag ze van de week liggen en ik heb ze gelijk gekocht want zo vaak zie je ze niet liggen in de supermarkt. De tuinbonen heb ik trouwens uit hun harde schil gehaald. Ik vind dat lekkerder, maar als jullie tuinbonen met schil prima vinden dan gebruik je ze zo. De quiche smaakt trouwens lekker.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 tomaten, in blokjes gesneden
200 gram of 1 bakje oesterzwammen, in de lengte en in 3 stukken gesneden
250 gram kastanjepaddenstoelen, in plakjes gesneden
2 dikke en grote Romano slakroppen, in de lengte in vieren gesneden (wel eerst 13 grote slabladen afhalen en apart leggen)
6 bosuitjes, in stukjes gesneden
250 gram verse kapucijners (kooktijd 5-10 minuten – hoe verser ze zijn, hoe korte de kooktijd is)
250 verse tuinbonen (kooktijd 20-25 minuten – hoe verser ze zijn, hoe korter de kooktijd is)
1-2 knoflookteentjes, uitgeperst
4 eieren, gesplitst
een scheut balsamicoazijn
2 x 1 theelepeltje paprikapoeder
½ theelepeltje gekneusde rozemarijn
½ eetlepel gedroogde tijm + ¼ theelepeltje gedroogde tijm
½ eetlepel gedroogde bonenkruid
versgemalen zwarte peper
suiker naar smaak
zout naar smaak
100 gram geraspte belegen of extra belegen kaas
olie om in te bakken en de ovenschaal in te vetten

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd wok: 20-30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten wok en 50 minuten baktijd oven
Verder nog nodig: een niet al te grote ovenschaal, wok en koekenpan
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Kook de tuinbonen en de kapucijners gaar en laat ze uitlekken als ze gaar zijn.
Snijd van de oesterzwammen een stukje van de steel af.
Snijd de oesterzwammen in 3 delen in de lengte door.
Snijd de tomaten in blokjes en de kastanjepaddenstoelen in plakjes.
Snijd de bosuitjes in stukjes van 3-4 cm.
Haal van de Romano slakropjes in totaal 13 bladen eraf (zorg dat ze heel blijven) of net zoveel dat de ovenschaal bedekt is.
Doe wat olie in de koekenpan en bak de in vieren gesneden slastukken tot ze bruin zijn.
Haal de koekenpan van het vuur en laat de sla afkoelen.
Verhit wat olie in de wok.
Bak in de wok de kastanjepaddenstoelen en de oesterzwammen tot ze zacht beginnen te worden.
Voeg dan de bosuitjes erbij en roer alles goed doorelkaar.
Voeg de tomatenblokjes, tuinbonen en de kapucijners erbij en roer alles goed doorelkaar.
Voeg dan de volgende kruiden toe: een scheut balsamicoazijn, 1 theelepeltje paprikapoeder, rozemarijn,
½ eetlepel tijm, bonenkruid, wat zout en suiker en peper.
Roer alles even goed doorelkaar en breng alles aan de kook en zet dan het vuur zacht en laat het zo 10 minuten zachtjes pruttelen.
Draai na 10 minuten het vuur uit en laat alles goed afkoelen (eventueel door de wok in koud water te zetten).
Scheid het eiwit van de eidooiers en klopt de eiwitten stijf.
Voeg de volgende kruiden bij de eidooiers: ¼ theelepeltje tijm, 1 theelepeltje paprikapoeder, ietsje zout en peper.
Schep de eiwitten bij de eidooiers en voeg hierbij de geraspte kaas.
Als het groentemengsel afgekoeld is, schep je het eimengsel door de groenten heen.
Vet de ovenschaal in met wat olie en verdeel de 13 slablaadjes over de ovenschaal (zorg dat de slablaadjes elkaar ietsje bedekken).
Giet het groente-eimengsel over in de ovenschaal.
Verdeel de slakropjes over de ovenschaal en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 50 minuten.
Serveer de quiche eventueel met een stukje vlees of vis.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.