Tomatentaart met blauwe kaas

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Dit is een vegetarische taart en een ovenrecept. De taart is niet lactosevrij. Dat komt ook door de blauwe kaas en de slagroom. Wees niet te zuinig met zout, de taart is snel te flauw. De taart smaakt heerlijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
5-6 plakjes bladerdeeg*
5 grote tomaten, in kleine kwartjes gesneden
150 gram blauwe kaas, in plakjes gesneden
3 eieren
125 ml slagroom
10-20 gram haricots (uit een pot)
versgemalen zwarte peper
snufje rode paprikapoeder
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40-50 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, kom
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in kleine kwartjes.
Snijd de blauwe kaas in dunne plakjes, leg dit even apart.
Breek de eieren in een aparte schaal en klop deze los, voeg dan de slagroom er bij en roer alles goed door elkaar.
Voeg de peper, paprikapoeder en het zout bij het eimengsel toe en roer alles goed door elkaar.
Rol het bladerdeeg ietsjes uit en leg dit in een ingevette ovenschaal.
Druk eventueel het bladerdeeg goed tegen de rand aan, zodat de ovenschaal goed bedekt is.
Leg de tomatenkwartjes en de blauwe kaas op de bodem van het bladerdeeg.
Verspreid daarover de haricots.
Giet het eimengsel over de tomaten/kaas/haricots heen.
Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 40-50 minuten.
Controleer de vulling met een satéstokje of het eimengsel gestold.
Als het stokje er schoon uit komt is de taart klaar.
Bron: aangepast recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs.
Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

* het betreft hier glutenvrij bladerdeeg

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.