Stoofgerecht met rundervlees, pastinaak en paprika

Ik heb sinds kort een nieuw speeltje gekocht ­čÖä oftewel een nieuwe pan aangeschaft. Het is de Instant Pot geworden. De Instant Pot is een snelkookpan met extra functies. Wel handig als je geen magnetron hebt. Deze heb ik via Amazon in Duitsland gekocht. Het is een snelkookpan en een slowcooker in een ├ęn je kunt er ook nog yoghurt in maken en nog veel meer.
Wie van jullie gebruikt ook een snelkookpan bij het glutenvrij koken?

Zaterdag, 1 juli heb ik voor het eerst een stoofgerecht ingemaakt. Normaal gesproken doe ik dat altijd met de slowcooker of gewoon in de braadpan. Omdat we sinds kort op inductie koken leek een snelkookpan wel handig om toch ook zuinig met energie om te gaan.

Ik ken nog niet alle termen van de Instant Pot (IP) of van een snelkookpan. De volgende keer ga ik rijst koken en daarna kikkererwten en nog veel meer. Zo leer ik de Instant Pot goed kennen en leer ik ook alle termen die bij de Instant Pot wordt gebruikt.
Mocht je een snelkookpan hebben, dan kun je dit recept ook maken. Alleen weet je dan zelf wel welke knoppen je moet gebruiken. ­čśë

Nu het resultaat: het vlees was mals en heerlijk.
Eigenlijk veel beter dan wat ik gewend ben als ik het in de slowcooker gemaakt heb.
voor 4 personen

Ingredi├źnten:
750 gram riblappen, in grote stukken gesneden
4 pastinaak, in grote stukken gesneden
3 oranje paprika’s (of in de kleur die je lekker vindt), in grote stukken gesneden
2 grote uien, in halve ringen gesneden
4 tomaten, in grote stukken gesneden
┬Ż liter water + 1 blokje bouillon
1┬Ż theelepel tijm
┬Ż theelepel rozemarijn
1┬Ż theelepel bonenkruid
versgemalen nootmuskaat
1 theelepel rode paprikapoeder
┬Ż theelepel chilipoeder
1 eetlepel suiker
een scheut citroensap
een flinke scheut rode wijn
een flinke knijp tomatenketchup
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
wat water + maïzena om de saus in te dikken

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40-50 minuten
Verder nog nodig: Instant pot of een snelkookpan
Instant pot (IP) instellingen: eerst de IP op “saut├ę” zetten en later “meat” zetten en instellen op 40-50 minuten

Bereiding:
Zet de IP op “saut├ę” en schroei hierin de stukken vlees lichtbruin.
Doe alle overige ingredi├źnten erbij en roer alles goed door.
Breng het aan de kook (het is klaar als je het ziet borrelen.
Doe de deksel erop en sluit het ventiel af (op “sealing”).
Klik nu op de “cancel” knop en dan op de “meat” knop en zet de tijd met de “+ knop” op 40 of 50 minuten.
Nu gaat de pan de druk opvoeren en zodra het ventieltje omhoog is gekomen dan is de “high pressure (HP)” bezig.
Na 40 of 50 minuten is de pan klaar.
Ik laat hem gewoon staan totdat de druk weg is en dat je de pan open kan draaien.
Wil je een dikke saus, meng dan wat water met maïzena en meng dat door de saus heen zodat deze kan aandikken
Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen of gebakken aardappelschijfjes.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *