Spinazie met ui

Ook dit is een Indonesisch recept en het heet sajoer bajem.  Ik heb het recept hier en daar aangepast. Er zit normaal gesproken trassie (garnalenpasta) in, maar je kunt dit recept ook gewoon zonder de trassie maken en dan is het gerecht ook gelijk vegetarisch en veganistisch. Mijn man vond het erg lekker. Het is een simpel recept om te maken. Serveer dit gerecht als bijgerecht bij een rijsttafel.

sajoer bajem

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
500 gram spinazie, schoongemaakt en uitgelekt
3 uien, in ringen gesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 theelepel trassi (weglaten als je vegetariër bent)
20 ml kokosmelk
zout naar smaak
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: kookpan, vergiet, hapjespan of koekenpan

Bereiding:
Kook de spinazie voor 10 minuten, giet het af en laat het uitlekken.
Roerbak de uienringen in wat olie, samen met het knoflook, kokosmelk en de trassie en het zout.
Laat dit zo voor ongeveer 10 minuten koken en controleer of de ui en spinazie gaar zijn.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.