Spaghetti met rode ui

Naast de Indonesische keuken en andere Aziatische keuken, zijn we ook dol op de Italiaanse keuken. Dit is een Italiaans recept. De Italiaanse naam is Spaghetti con cipolla di Tropea.

Het is een simpel en eenvoudig recept om te maken, ook omdat er maar weinig ingrediënten in zitten. De smaak van dit recept is ondanks dat er maar weinig in zit, erg lekker.

Je hebt binnen 15 minuten een complete maaltijd op je tafel staan.Verder is dit recept vegetarisch en veganistisch als je de Parmezaanse kaas weg laat.

voor 4 personen

Ingrediënten:
12 rode uien, in ringen gesneden
1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
handvol verse basilicumblaadjes, in de lengte gescheurd
1 soeplepel tomatensaus
20 ml water
150 gram geraspte Parmezaanse kaas
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 13 minuten
Verder nog nodig: kookpan voor de spaghetti, braadpan of hapjespan

Bereiding:
Kook de spaghetti volgens de verpakking.
Doe wat olie in de braadpan of hapjespan en roerbak hier de uiringen in.
Zodra de uien een kleurtje krijgen, voeg je de paprikablokjes en de basilicumblaadjes erbij.
Roer alles goed door elkaar en voeg dan de soeplepel tomatensaus en een scheutje water bij de ui.
Zet het gas wat lager, zodat het nog wel blijft pruttelen en laat dit voor ongeveer 10-12 zachtjes pruttelen.
Giet na de kooktijd van de spaghetti de spaghetti af en voeg dat bij de ui.
Schep alles rustig door elkaar en verdeel het over de borden.
Strooi als laatste de Parmezaanse kaas erover en versgemalen zwarte peper.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.