Sliptong met garnalensaus

Sliptong met garnalensaus is een recept met twee ingrediënten die ik erg lekker vind.
Dat is de sliptong en dat zijn de Hollandse garnalen. Samen met het roomsausje en je hebt een heerlijk lunchgerecht of als je er wat groenten en gebakken aardappelen bij maakt een complete maaltijd.
Ik kan dan ook niet anders zeggen dat dit me heel erg goed gesmaakt heeft.
voor 2 personen

Ingrediënten:
2-4 slibtongen
100 gram Hollandse garnalen
25 gram boter
2 eetlepels droge witte wijn
½ kuipje lactosevrije Philadelphia roomkaas
scheut citroensap
1 eetlepel versgehakte peterselie

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, schaaltje, 2 borden

Bereiding:
Bestrooi de sliptongen met wat zout en peper.
Verwarm de boter in de koekenpan en schep de vissen erdoor.
Voeg de witte wijn erbij en leg het deksel op de pan en stoof de vis in ongeveer 5 minuten gaar.
Schep de vissen uit de pan en leg het op twee borden.
Vermeng de Philadelphia en de citroensap door de kookvocht en breng dit aan de kook.
Roer de garnalen en de peterselie (houd wat achter om op het gerecht te strooien) door de saus.
Proef het even en maak het af met wat zout en peper als dat nodig is.
Schep de saus over de sliptong.
Strooi wat gehakte peterselie over.
Serveer het eventueel met wat groenten en gebakken aardappelen of eet dit als een lunchgerecht.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email