Satesaus

Dit is zoals ik mijn satésaus maakt. Ik doe het eigenlijk zonder recept. De ene keer is hij daarom wat scherper dan de andere keer. Wel is de satésaus snel gemaakt.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
4-6 flinke eetlepels pindakaas
1 eetlepel (of meer) sambal oelek
een scheutje sojasaus
een scheutje citroensap
1 volle eetlepel suiker
+ 500 ml water

Voorbereidingstijd: 3-5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: middelgrote pan

Bereiding:
Doe alles in een pan en roer alles goed door elkaar totdat de pindakaas los komt.
Blijven roeren totdat de satésaus begint te koken.
Het vuur onder de pan laag zetten en blijven roeren totdat de satésaus dikker begint te worden.
Zodra de satésaus de juiste dikte heeft, het vuur uitzetten en klaar is de satésaus.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Satesaus

    1. De sojasaus die ik gebruik is van het merk Go-Tan. Deze is glutenvrij en valt onder de codexnorm, d.w.z. <20 ppm bevat. Mocht je hier niet tegen kunnen, dat zou je Tamari kunnen gebruiken van het merk Yakso.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *