Een site met gluten- en lactosevrije recepten

Satesaus

Dit is zoals ik mijn satésaus maakt. Ik doe het eigenlijk zonder recept. De ene keer is hij daarom wat scherper dan de andere keer. Wel is de satésaus snel gemaakt.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
4-6 flinke eetlepels pindakaas
1 eetlepel (of meer) sambal oelek
een scheutje sojasaus
een scheutje citroensap
1 volle eetlepel suiker
+ 500 ml water

Voorbereidingstijd: 3-5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: middelgrote pan

Bereiding:
Doe alles in een pan en roer alles goed door elkaar totdat de pindakaas los komt.
Blijven roeren totdat de satésaus begint te koken.
Het vuur onder de pan laag zetten en blijven roeren totdat de satésaus dikker begint te worden.
Zodra de satésaus de juiste dikte heeft, het vuur uitzetten en klaar is de satésaus.
Bron: eigen recept

Print Friendly

3 reacties op Satesaus

  • Gerda schreef:

    Ik maak het ook zo, voeg alleen een eetlepel keukenstroop er aan toe, of wat bruine suiker dat vinden ze hier het lekkerst. 😀

  • Elroy Tan schreef:

    Ik ben op zoek naar glutenvrije satesaus, maar in volgens jouw recept moet je sojasaus toevoegen. Daar zit toch ook gluten in?

    • Renske schreef:

      De sojasaus die ik gebruik is van het merk Go-Tan. Deze is glutenvrij en valt onder de codexnorm, d.w.z. <20 ppm bevat. Mocht je hier niet tegen kunnen, dat zou je Tamari kunnen gebruiken van het merk Yakso.

Alle recepten die op mijn site staan zijn glutenvrij! Als er in het recept staat: 'bloem of zelfrijzend bakmeel' dan wordt hiermee glutenvrij meel mee bedoeld.



Uitleg kaas:
Ik krijg zo nu en dan eens de vraag waarom ik kaas gebruik en eet terwijl ik ook een lactose-intolerantie heb. De Hollandse harde kazen zijn vanaf belegen tot (extra) oud, lactosevrij. Parmezaanse kaas is ook een oude kaassoort en daarom ook lactosevrij. Eigenlijk zijn alle oude harde kazen lactosevrij.
Laat voedsel uw medicatie zijn en niet medicatie uw voedsel. (Hippocrates)
Archief
Categorieën
Follow Me
twitter youtube rss box-36 facebook pinterest
Disclaimer
Niets uit deze weblog mag worden verveelvoudigd en/of gekopieerd of anderszins openbaar gemaakt worden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

All rights reserved. All images and content on this blog may not be reproduced in any form or means without prior permission of the author.

Images Digitally Watermarked by Digimarc | Get More Information on How to Digitally Watermark ImagesImages on the website have been digitally watermarked with ownership and usage information. Digimarc and the Digimarc logo are registered trademarks of Digimarc Corporation. The "Digimarc-Enabled" Web Button is a trademark of Digimarc Corporation, used with permission.

Het Glutenvrije Kookhoekje | Log in | Cookie Policy |Contact

Copyright © Het Glutenvrij Kookhoekje 2008 - 2016. All Rights Reserved.

kopie recept(en) gebruiken op forum of site s.v.p. met de © bronvermelding! Heb je een commercieel verzoek, mail me dan even

Alle foto's vallen onder de auteursrechten van deze site. Daarom graag vooraf toestemming vragen als je een foto of foto's wilt gebruiken