Saté boemboe dendeng

Dit is een iets ander saté dan wat je normaal in de winkel of bij de Chinees koopt. De smaak is dan ook anders. Je proeft duidelijk de citroensap en de andere kruiden. Net even anders.
De satéstokjes smaken goed. Ze zijn glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, eivrij en notenvrij.
Voor de rest maar weinig te vertellen over dit recept.
voor 4 personen

Ingrediënten:
400 gram ossenhaas, in dobbelsteentjes snijden
2 dikke uien, grof gesneden
1 knoflookteentje
½ theelepel korianderpoeder
½ theelepel gemalen laos
1 theelepel suiker
2 eetlepel citroensap
1 eetlepel kokosmelk
zout naar smaak
4 of 6 satéstokjes

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Marinadetijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: grillpan, schaaltje om alles te mengen, staafmixer of kleine keukenmachine

Bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
Maal met de uien, knoflook, laos en korianderpoeder heel erg fijn.
Voeg de citroensap en kokosmelk erbij en meng dit nog eens goed doorelkaar.
Schep alles in een schaaltje en doe het vlees erbij.
Schep alles goed door elkaar en laat het minstens 10 minuten intrekken.
Rijg het vlees aan de satéstokjes en rooster ze op de hete grillpan.
Serveer ze direct.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *