Ik had in 2008 al een dergelijk recept geplaatst, maar dit recept is net even anders. Daarom heb ik besloten om het toch op mijn site te zetten. Sambal goreng boontjes is een bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel. Door de sambal lekker pittig. Het recept is niet heel erg moeilijk te maken. Het is aan te raden om alles klaar te zetten.
Ben je vegetariër, laat dan de trassie weg. Dat is het enige wat dan niet mag. Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, eivrij, notenvrij, graanvrij en het smaakt heerlijk.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
200 gram sperziebonen, schoongemaakt en door de helft gebroken
1 grote ui, gesnipperd
2 knoflookteentjes, klein gesneden
2 eetlepels trassiewater (½ theelepeltje trassie en 2 eetlepels water)
¼ eetlepel tamarindewater + ½ eetlepel water
100 ml santen (kokosmelk)
1 eetlepel sambal oelek
½ theelepel gemalen laos
½ steeltje citroengras (sereh)
½ theelepeltje suiker
zout naar smaak
olie om te bakken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Verder nog nodig: braadpan of wok
Bereiding:
Doe wat olie in de braadpan of wok en voeg hier de fijngesneden ui en knoflook en de kruiden toe.
Roerbak ze 1-2 minuten.
Voeg nu de sperziebonen erbij en roerbak dit 2 minuten.
Meng nu de trassiewater en tamarindewater toe en laat het 5 minuten doorkoken.
Voeg nu de santen toe en laat de sambal goreng boontjes nu 11-15 minuten koken tot het saus is ingekookt en de olie is vrijgekomen.
Bron: aangepast recept