Sambal Goreng Boontjes

Ik had in 2008 al een dergelijk recept geplaatst, maar dit recept is net even anders. Daarom heb ik besloten om het toch op mijn site te zetten. Sambal goreng boontjes is een bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel. Door de sambal lekker pittig. Het recept is niet heel erg moeilijk te maken. Het is aan te raden om alles klaar te zetten.
Ben je vegetariër, laat dan de trassie weg. Dat is het enige wat dan niet mag. Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, eivrij, notenvrij, graanvrij en het smaakt heerlijk.
sambal goreng boontjes
voor 4-6 personen

Ingrediënten:
200 gram sperziebonen, schoongemaakt en door de helft gebroken
1 grote ui, gesnipperd
2 knoflookteentjes, klein gesneden
2 eetlepels trassiewater (½ theelepeltje trassie en 2 eetlepels water)
¼ eetlepel tamarindewater + ½ eetlepel water
100 ml santen (kokosmelk)
1 eetlepel sambal oelek
½ theelepel gemalen laos
½ steeltje citroengras (sereh)
½ theelepeltje suiker
zout naar smaak
olie om te bakken

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Verder nog nodig: braadpan of wok

Bereiding:
Doe wat olie in de braadpan of wok en voeg hier de fijngesneden ui en knoflook en de kruiden toe.
Roerbak ze 1-2 minuten.
Voeg nu de sperziebonen erbij en roerbak dit 2 minuten.
Meng nu de trassiewater en tamarindewater toe en laat het 5 minuten doorkoken.
Voeg nu de santen toe en laat de sambal goreng boontjes nu 11-15 minuten koken tot het saus is ingekookt en de olie is vrijgekomen.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.