Sajoer Koening

Sajoer Koening is een overheerlijk gerecht. Het is een simpel recept om te maken. Je kookt eerst de runderpoelet in water, zo maak je ook gelijk glutenvrije runderbouillon. Voor de rest eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept.
Het recept is glutenvrij, lactosevrij, eivrij, notenvrij en graanvrij.
sajoer koeningvoor 4-6 personen

Ingrediënten:
250 gram sperziebonen, schoongemaakt en doormidden gebroken
250 gram runderpoelet
1 grote ui, fijn gesnipperd
1 knoflookteentjes, uitgeperst
2 eetlepels santen, kleingesneden of geraspt
citroensap
500 ml water
2 eetlepels glutenvrije ketjap
1 theelepeltje sambal oelek
½ theelepeltje gemalen laos
1 theelepeltje koriander (ketoembar)
1 theelepeltje kurkuma (geelwortel)
½ theelepeltje trassie
zout naar smaak
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 20-30 minuten
Bereidingstijd: 35-40 minuten
Verder nog nodig: pan om bouillon te trekken, hapjespan

Bereiding:
Kook de bouillon met het water en de runderpoelet.
Doe wat olie in de hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en de andere kruiden.
Schep de gekookte runderpoelet over in de hapjespan en schep wat van de runderbouillon bij het
vlees.
Wacht even dat het begint te koken en voeg weer wat runderbouillon erbij.
Doe dit net zolang tot alle bouillon bijgevoegd is.
Voeg de gebroken sperziebonen bij het vlees en breng het aan de kook.
Zodra het begint te koken zet je het vuur laag, maar zorg er wel voor dat het blijft pruttelen.
Voeg na 15 minuten de ketjap, de santen en het citroensap erbij.
Laat het nu nog 15 minuten zachtjes pruttelen.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.