Rundervlees in kruidige saus

Ook dit is een Indonesisch recept: rundervlees in kruidige saus. Het is een licht pittig recept. Je kan dit eten met rijst, rijstnoedels en natuurlijk ook gewoon met aardappelpuree. Verder nog een groentegerecht en je hebt een heerlijke en gezonde maaltijd. Het smaakt goed.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram malse rundervlees, in blokjes gesneden
3 rode sjalotjes, grof gesneden
3 teentje knoflook, grof gesneden
1 theelepel sambal oelek
5 gepofte kemirinoten, fijngewreven
1 theelepel citroensap
1 theelepel basterdsuiker
300 ml water
3 eetlepels olie
2 kafir limoenblaadjes of djeroek poeroetblaadjes
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Verder nog nodig: wok of braadpan of hapjespan, vijzel of keukenmachine voor de kemirinoten

Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes.
Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze grof.
Meng dit met de theelepel sambal.
Maak de kemirinoten in een vijzel met een stamper fijn.
Voeg de sjalotjes, knoflook, citroensap, basterdsuiker en wrijf alles tot een pasta.
Verhit een wok (of braadpan/hapjespan) op hoog vuur en doe de olie erin.
Bak het vlees rondom bruin.
Roerbak de kruidenmengsel 1 minuut mee.
Doe er 300 ml water, de kafir limoenblaadjes en zout naar smaak bij en breng alles aan de kook.
Stoof het vlees op laag vuur in circa 25-30 minuten gaar.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Rundervlees in kruidige saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.