Rösti a la Renske

Normaal maak je rösti met rauwe aardappelen, maar ik heb de aardappelen eerst gaar gekookt. k heb de rösti zo gemaakt, zodat ik ze bij het recept broccoli met rösti en kaas (klik) kan gebruiken. Je kunt deze rösti natuurlijk ook bij gekookte of geroerbakte groenten of met een salade serveren.

voor 4 personen

Ingrediënten:

4 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden en gaar gekookt
1 grote ui, grof gesneden
olie of boter om in te bakken
zwarte peper
zout

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Verder nog nodig: kookpan, koekenpan

Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes en kook ze gaar.
Giet ze af en maak er puree van.
Doe wat olie of boter in een koekenpan en bak hierin de ui goudbruin.
Doe de ui met olie of boter bij de aardappelen.
Voeg er naar smaak zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
Maak er 3 of vier grote ballen van en druk ze plat.
Doe wat olie of boter in de koekenpan en bak hierin de rösti goudbruin.
Ze hoeven niet gaar gebakken te worden, omdat de aardappelen al gaar gekookt waren.
Serveer de rösti met gekookte of geroerbakte groenten of met een salade of gebruik ze bij het recept brocolli met rösti en kaas.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Rösti a la Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.