Risotto met sperziebonen en pesto

Risotto met sperziebonen en pesto is een heerlijke vegetarisch recept die zeker de moeite waard is om vaker gemaakt te worden. Het ruikt niet alleen heerlijk, maar het smaakt ook verrukkelijk.

Ik heb hem in de slow cooker gemaakt. De risotto rijst wordt langzaam gaar gekookt zonder dat je constant bij hoeft te zijn. Het is een leuk recept met simpele ingrediënten wat erg makkelijk te maken is. Zeker als je het in de slow cooker maakt.

voor 4 personen

Ingrediënten:
25 gram boter of olie
1 eetlepel olie
1 ui, grof gehakt
2 tenen knoflook, gehakt
250 gram risottorijst
1,2 liter hete groentebouillon
2 theelepels pesto
125 gram diepgevroren haricots verts
125 gram diepgevroren doperwtjes
zout naar smaak
versgemalen peper

Voor de garnering: geschaafde Parmezaanse kaas

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 2½ uur
Slow cooker maat: low

Bereiding:
Verwarm zo nodig de slow cooker voor – zie daarvoor de gebruiksaanwijzing.
Verhit de boter en olie in een pan.
Roerbak er de ui 5 minuten in tot hij zacht is en net bruin begint te worden.
Schep er de knoflook en de rijst door en roerbak 1 minuut.
Giet er op 1½ dl na de bouillon over.
Breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook.
Doe alles over in de pan van de slow cooker, leg er het deksel op en kook 1½ uur op stand ‘low’.
Schep er de pesto en zo nodig de rest van de bouillon door als er meer vocht nodig is.
Leg de bevroren groenten bovenop de rijst.
Leg er het deksel weer op en laat nog 1 uur koken tot de groenten gaar zijn.
Garneer met geschaafde Parmezaanse kaas.
Bron: De Slow cooker

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.