Mocht je wat rijst over hebben, dan heb ik hier een simpel lunchgerecht om restje rijst te gebruiken. De rijstpannenkoekjes zijn compact en vullen goed. Ze zijn helaas wel wat droog uitgevallen.
voor 4 personen
Ingrediënten:
10 eetlepels gare rijst
2 ei
2 eetlepel honing
16 eetlepels boekweitmeel
ongeveer 200 ml kokosmelk
boter
suiker
kaneel
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: koekenpan
Bereiding:
Druk met een vork of een lepel de rijstkorrels fijn.
Meng het ei, de honing, het boekweitmeel, wat zout en zoveel kokosmelk door de rijst tot een dik beslag ontstaat.
Bak er in een koekenpan met weinig boter, kleine dikke pannenkoekjes van.
Bestrijk de pannenkoekjes met wat boter.
Vermeng de suiker en kaneel in een schaaltje en strooi dit over de rijstpannenkoekjes heen.
Bron: aangepast recept