Rendang

Dit is een Indonesisch recept en volgens mij kennen de meeste dit wel. Het is een heerlijk recept. Het is ook een makkelijk recept om te maken.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram rundvlees, in stukjes gesneden
1 grote ui
1 eetlepel sambal
2 – 4 eetlepels bruin gebraden kokos (ik heb gewoon witte kokos gebruikt)
dikke santen (een blik van 400 ml)

Kruiden:
1 eetlepel ketoembar (koriander)
1 theelepel koenjit (kurkuma)
1 schijfje laos (of 1 theelepel laospoeder)
1 stukje sereh (of 1 theelepel citroengras)
zout

Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes.
De ui moet worden fijngesneden en samen met het vlees en de kruiden in de santen gekookt.
Laat alles smoren tot het gerecht droog wordt en er olie uitkomt.
Bron: Het Indonesisch kookboek van A to Z

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.