Ratatouille met zoete aardappel en aubergine

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Ratatouille met zoete aardappelen en aubergine heb ik bedacht omdat de groenten en de halloumikaas in de koelkast op moesten. Anders was het rijp voor de prullenbak en dat is zonde. Het is een heerlijk gerecht geworden. Niet al te scherp, wel ietsje pittig.
Ik heb een link met uitleg geplaatst bij de jalapeño pepers. Deze zijn niet echt scherp, daarom ook geschikt voor kinderen.

Veel snijwerk maar als dat af is, dan is het een simpel gerecht om te maken.
In dit recept zijn het de blokjes aubergine die bepalend zijn wanneer het gerecht klaar is. Rauwe aubergine eten is niet echt lekker (maar smaken verschillen).
De aubergine hoeft niet eerst met zout ontvochtig te worden. De vocht uit de aubergine wordt samen met de olie en kruiden de (weinige) saus bij dit gerecht.
Wij hebben gesmuld van dit gerecht, het is misschien een aparte combinatie aubergine, halloumikaas en pepers samen met de zoete aardappelen maar het is een heerlijk combinatie.
ratatouille met zoete aardappel en auberginevoor 4-6 personen

Ingrediënten:
1 aubergine, in blokjes gesneden
1 ui, in halve ringen gesneden
3 zoete aardappelen, in plakjes gesneden
2 bosuitjes, in ringen gesneden
2 groene jalapeño pepers (klik), ontzaad en in halve ringen gesneden
1 groene paprika, ontzaad en in blokjes gesneden
1 blok halloumi kaas, in blokjes gesneden
½ theelepel zoete paprikapoeder
½ theelepel kurkuma
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie

Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd: 2 keer 20 minuten minuten
Verder nog nodig: schaal, ovenschaal, aluminiumfolie of bakpapier
Oven voorverwarmen op: 250 graden

Bereiding:
Snijd alle groenten en de halloumikaas en doe alles in een schaal.
Voeg de kruiden en wat olie toe en meng alles goed door elkaar met je handen.
Doe wat olie op de bodem van de ovenschaal en schep de groenten in de ovenschaal.
Zet het in een voorverwarmde oven voor 20 minuten.
Haal na 20 minuten de ovenschaal uit de oven en schep alles even goed door elkaar.
Zet de ovenschaal terug in de oven voor 20 minuten.
Mocht het te snel gaan en de groenten dreigen te verbranden, leg er dan een stuk aluminiumfolie op.
Na 20 minuten controleer je of de aubergine gaar is.
Zo niet, zet de oven schaal dan nog 10 minuten afgedekt terug in de schaal.
Als de aubergine gaar is, haal de ovenschaal uit de oven en laat hem 5 minuten staan.
Serveer het direct.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs of disolact. Dit recept en kerutabs/disolact zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.