Pittige kebab gehaktballetjes

Pikante kebab gehaktballetjes is een makkelijk recept om te maken. Er zijn vier stappen: de gehakt kruiden, balletjes draaien,frituren en opeten. De balletjes zijn niet echt pittig van smaak, dus ook geschikt voor kinderen.

Ik had de balletjes volgens het recept netjes 5 minuten gebakken en de laatste paar 4 minuten, maar ook dat is eigenlijk te lang. Daarom is het aan te raden om ze na 3 minuten even te controleren of de balletjes al gaar zijn en als dat niet het geval is, ietsje langer bakken maar ook niet al te lang want dan worden ze net zo donker als wat je op de foto ziet.

Ze smaken trouwens heerlijk en zijn ideaal om als snacks te serveren op feestjes. Of serveer ze met glutenvrije pitta’s van Genius en wat rauwkostsalade.
pittige kebab gehaktballetjesvoor 18 balletjes

Ingrediënten:
350 gram rundergehakt
1 kleine ei
1-2 knoflookteentjes, uitgeperst
1 kleine ui, fijngesnipperd
½ eetlepel gemalen komijn
½ eetlepel gemalen koriander
1 theelepel vers geraspte gemberwortel
½ theelepel garam masala
1 eetlepel verse citroensap
2 volle eetlepels glutenvrije paneermeel
1 kleine rode chilipeper, ontzaad en fijngehakt
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
olie om in te frituren

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 keer 3 à 4 minuten of 2 keer 3 à 4 minuten (afhankelijk hoeveel balletjes in de pan kan worden gebakken)
Verder nog nodig: frituurpan/friteuse of pan met olie

Bereiding:
Maak het gehakt met alle ingrediënten, behalve de olie.
Draai er balletjes van die net zo groot zijn als walnoten of pingpongballetjes.
Verhit de olie en bak hierin de balletjes in 3 à 4 minuten gaar.
Controleer of ze ook echt gaar zijn door middel van het grootste balletje (even doorsnijden en kijken of het gaar is).
Serveer de balletjes met een pittige saus of gewoon met de saus die je lekker vindt.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.