Pittige groentekerrie

Pittige groentekerrie is een Indonesische gerecht. Je kunt dit als een bijgerecht eten bij een rijsttafel, maar ook als een maaltijd met wat gekookte rijst en wat vlees. Een simpel recept om te maken en het smaakt heerlijk. Het recept is vegetarisch en veganistisch, maar ook glutenvrij, lactosevrij, eivrij, notenvrij en graanvrij.
pittige groentekerrievoor 4-6 personen

Ingrediënten:
500-600 gram gemengde groenten naar keuze
¼ blok santen, geraspt of klein gesneden
200 ml water
2 eetlepels geraspte kokos
½ theelepeltje kurkuma (geelwortel)
1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepeltje gemalen komijn (djintan)
3 rode chilipepers, grof gesneden
1 rode ui, grof gesnipperd
2-3 knoflookteentjes, klein gesneden
½ theelepeltje gemalen laos
5 cm citroengras (sereh)
5 geraspte kemirienoten (te koop bij toko’s)
zout naar smaak
olie om te bakken

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Verder nog nodig: kookpan, hapjespan of braadpan

Bereiding:
Kook de groenten bijna gaar in de pan, afgieten (water even opvangen) en laten uitlekken.
Doe wat olie in de hapjespan of braadpan en roerbak hierin de kruiden met de geraspte kokos.
Voeg de uitgelekte groenten erbij en schep 3 eetlepels kookvocht erbij en roer alles goed door elkaar tot het een dikke massa is.
Roer de santen erdoor en laat het gerecht koken tot de olie eruit komt en het vocht een beetje is ingekookt.
Verwijderd de citroengras voordat je het gaar serveren.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.