Pastasaus met broccoli, wortels en champignons

Pastasaus met broccoli, wortels en champignons is een simpel recept om te maken. Veel groenten, dus echt gezond. De saus is gemaakt van kokosmelk en verschillende kruiden enz.
Het is een recept wat binnen 20 minuten is gemaakt. De groenten zijn dan ook niet helemaal gaar gekookt, maar zijn nog knapperig.
Deze pastasaus smaakt heerlijk. Behalve dat je dit met pasta kunt eten, kan je dit ook gewoon met gekookte aardappelen of met rijst.
Dit recept is glutenvrij, eivrij, notenvrij en lactosevrij. Het is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
voor 4 personen

Ingrediënten:
1 pak glutenvrije pasta voor 4 personen
500 gram broccoli, in middelgrote roosjes verdeelt
2 uien, in halve ringen gesneden
6 kastanjechampignons, in vieren gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
2 winterwortelen, in schuine plakjes gesneden
1 blik van 400 ml kokosmelk
geraspte kaas
olie om in te bakken

Kruiden:
1 theelepel zoete paprika
1 theelepel gedroogde bonenkruid
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde rozemarijn
¼ theelepel chilipeper
2 theelepels glutenvrije mosterd (b.v. het merk Damhert is glutenvrij)
scheutje citroensap
scheutje balsamicoazijn
knijp tomatenketchup

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20-25 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan, kookpan voor de pasta

Bereiding:
Kook de pasta volgens de bereiding van de verpakking.
Doe wat olie in de hapjespan of braadpan en roerbak hierin de alle groenten voor 10 minuten.
Voeg na de 10 minuten de kokosmelk, tomatenpuree en alle kruiden, de citroensap, balsamicoazijn en de tomatenketchup.
Roer alles goed door elkaar en breng alles aan de kook.
Zet het vuur lager, zorg ervoor dat het wel blijft pruttelen en laat het nu voor 15 minuten zachtjes pruttelen.
Controleer of de broccoli en de winterwortels zacht zijn (met een beet is ook erg lekker).
Zo ja, zet dan het vuur uit.
Verdeel de pasta over de borden en schep hierop de pastasaus.
Strooi als laatste wat geraspte kaas over en serveer het direct.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *