Pasta met kerrie-tomatensaus

Als ik pasta kook, dan maak en verzin ik altijd zelf de sauzen.
Pasta met kerrie-tomatensaus is dan ook tijdens het koken ontstaan. Ik had zin in een pittige pastasaus, maar ook niet te pittig.

Al rommelend in de behoorlijke volle kruidenkast (er is helaas nog geen overzichtelijke kruidenkast gemaakt) pak ik dan verschillende kruidenpotjes en voeg ik het een en ander toe bij de groenten.
Uiteindelijk is het dan deze saus geworden.
Je zou deze saus ook nog met rijst of quinoa kunnen eten. Dat smaakt net zo lekker.

Dit is een vegetarisch recept en als je de Parmezaanse kaas weg laat ook nog veganistisch. Wil je er vlees bij eten, gewoon doe. Ik zou dan eerst het vlees aanbakken, dan het recept opvolgen.

Deze saus smaakte ons erg goed en gaan we vaker gebruiken. Het is een smakelijk en licht pittige saus.

voor 4 personen

Ingrediënten:
300-500 gram glutenvrije pasta
1 ui, grof gesnipperd
5 dunne prei, in halve ringen gesneden
½ dikke winterpeen, in kleine stukjes gesneden
4-6 grote kastanjechampignons, gehalveerd en in plakjes gesneden
1 paprika, ontzaad en in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel maizena + water om de saus in te dikken
70 gram tomatenpuree
300 ml water + 1 bouillonblokje (bouillonblokje oplossen in het water)
olie om in te bakken
geraspte Parmezaanse kaas

Kruiden:
½ theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde tijm
½ theelepel gedroogde bonenkruid
1½ theelepel zoete paprikapoeder
1½ theelepel kerrie djawa kruidenmix (klik)
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
scheutje balsamicoazijn

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan, vergiet voor de pasta

Bereiding:
Kook de pasta volgens de beschrijving van de verpakking.
Doe wat olie in de braadpan of hapjespan en roerbak hierin de ui, champignons voor 5 minuten.
Voeg dan de winterpeenstukjes en de paprikastukjes erbij en roerbak dit voor 5 minuten.
Voeg dan de prei toe en alle droge kruiden, de balsamicoazijn erbij en meng alles goed door elkaar.
Los de tomatenpuree en het bouillonblokje op in het water en voeg deze bij het groentemengsel.
Breng alles aan de kook en zet dan het vuur lager.
Het moet wel blijven pruttelen.
Laat het zo 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg na 10 minuten de opgeloste maïzena (in het water) erbij om de saus in te dikken.
Roer alles goed door elkaar en laat het een halve minuut even pruttelen.
Zet dan het vuur uit en schep de pasta over de borden en schep wat saus op de pasta.
Maak het af met versgeraspte Parmezaanse kaas.
Serveer het direct.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.