Pasta con salsa di pomodoro piccante

Pasta con salsa di pomodoro piccante is een afgeleide recept die ik met een half oog op BBC gezien had. Het enige was ik nog wist is dat er een rode peper in zat. Dus heb ik mijn fantasie maar weer gebruikt en er weer iets lekkers van gemaakt. Volgens mijn man zeer geslaagd. Hij had dit samen met (glutenvol) vegetarische hamblokjes gegeten. De titel van dit recept heb ik laten vertalen van het Nederlands naar het Italiaans met behulp van Google. Erg handig en de naam van dit recept komt gelijk zo gezellig over.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 pakje van 250 gram gezeefde tomaten
6 tomaten, in kleine stukjes gesneden
4 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
250 gram champignons, in plakjes gesneden
1 groene paprika, in kleine stukjes gesneden
1 winterpeen, in kleine stukjes gesneden
1 courgette, in kleine stukjes gesneden
1 rode peper, zonder de pitjes en fijn gesneden
pasta voor 4 personen (macaroni of spaghetti of een ander soort pasta)

Kruiden:
halve eetlepel oregano
halve theelepeltje bonenkruid
1 theelepeltje tijm
1 theelepeltje gekneusde rozemarijn
rode paprikapoeder
vers gemalen peper
zout naar behoefte
citroensap
1 eetlepel suiker
een beetje honing

Voorbereiding: 10-15 minuten
Bereiding: 10-15 minuten
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan

Bereiding:
Roerbak alle groenten en voeg dan de kruiden en de gezeefde tomaten, de citroensap, suiker en de honing toe.
Voeg de rode peper als laatste toe en laat de saus goed garen (maar laat de groenten nog wel knapperig).
Kook ondertussen de pasta.
Als alles klaar is, opscheppen en strooi er geraspte kaas of Parmezaanse kaas overheen.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Tip: doe er een klein beetje witte wijn doorheen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.