Omgekeerde ananastaart

Ik heb iets met ananas. Ik vind het een lekkere vrucht om vooral taarten mee te maken. Nu heb ik een omgekeerde ananastaart gemaakt. Het leek me leuk omdat eens te maken. Ananas is een frisse vrucht met een eigen smaak. Bij dit recept hoef je echt niet bang te zijn dat de stukjes of plakjes ananas naar beneden zakken. Zodra hij klaar is, draai je hem om en alle vruchten liggen boven. Handig!

voor 1 taart

Ingrediënten:
100 gram boter
110 gram zelfrijzend glutenvrij bakmeel
6 ananasschijven uit blik (op sap) of vers (bij AH zitten 6 schijfjes in een doorzichtig bakje in de koeling)
3 eetlepels witte basterdsuiker
2 eieren
2 eetlepels ananassap
100 gram witte basterdsuiker

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 – 40 minuten
Verder nog nodig: een rechthoekige bakplaat, bakpapier
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de ovenschaal in of leg er een stuk bakpapier in.
Strooi de 3 eetlepels witte basterdsuiker op de ovenschaal.
Beleg de schaal met de 6 ananasschijven.
Klop de boter romig met de suiker.
Voeg het ananassap toe.
Voeg de eieren een voor een toe.
klop alles goed door elkaar heen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel over het mengsel en klop het tot mooi egaal deeg.
Schep het deeg over de ananasschijven heen.
Spreid het glad met een pannenlikker.
Bak de cake 30 – 40 minuten in de oven.
Controleer met een satéprikker of met een vleesprikker of de cake gaar is (de prikker moet schoon er uit komen).
Om de taart om te draaien, leg je een grote bord of een taartschaal en draai je de cake om.
Als het lukt, dan heb je een omgekeerde ananastaart, waarvan de vruchten boven liggen.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Omgekeerde ananastaart

  1. Superlekker! Omdat ik geen geraffineerde suiker mag, heb ik kokosbloesemsuiker gebruikt. De taart wordt daardoor iets bruiner, maar echt heel lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.