Notenkoekje met raw chocostukjes en kokos

Dit zijn geen koekjes voor suikerjunks. Ik wilde een iets gezond koekje maken waarbij de suikersmaak niet opvallend aanwezig is. In deze koekjes heb ik ahornsiroop gebruikt. Ahornsiroop heeft een sterke eigen smaak, je houdt er van of niet. Houd je er niet van, vervang dan de ahornsiroop door b.v. agavesiroop. Behalve ahornsiroop zit er ook raw chocostukjes, gebroken of gekneusde cashewnoten, olie en gemalen kokos (en nog meer) in. Verder heb ik amandelmeel en quinoameel gebruikt. Kortom: een redelijk gezond koekje. Ondanks dat er minder suiker in zit en de koekjes apart smaken, zijn ze toch heerlijk.
Ik heb een macaronbakplaat gebruikt bij deze koekjes, daarom zijn ze mooi van vorm geworden. Ik weet dus niet of de koekjes heel erg uitlopen tijdens het bakken. Mocht dat wel het geval zijn, kort dan de baktijd in met 5-10 minuten.

notenkoekje met raw chocostukjes en kokos

voor 12 koekjes

Ingrediënten:
200 gram amandelmeel
50 gram quinoameel
4 eieren
30 gram raw chocostukjes
30 gram cashewnoten, gekneusd en klein gemaakt
30 gram olie (schaaltje op de weegschaal zetten en 30 gram afwegen)
1½ eetlepel gemalen kokos (niet afgestreken)
30 ml ahornsiroop of agavesiroop
dopje vanille-extract
zout naar smaak
1 flinke eetlepel bakpoeder

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: bakplaat of macaronbakplaat, beslagkom, bakpapier
Oven voorverwarmen: 160 graden

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de beslagkom en meng alles goed door elkaar.
Vet de bakplaat in met wat olie (of boter).
Maak 12 grote hoopjes op de bakplaat of als je een macaronbakplaat hebt verdeel je het deeg over de aantal macarons.
Zet de koekjes in de voorverwarmde oven voor 35 minuten.
Haal na 35 minuten de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.