Non bon bon kip

Non bon bon kip heet van oorsprong eigenlijk bon bon kip maar omdat ik geen zin had om de kip tot prut te slaan, heb ik hem non bon bon kip genoemd. Non klonk leuk en zegt dat ik hem niet (non) tot prut geslagen heb. Dit is trouwens een Chinees recept, bon betekent in het Chinees ‘op te slaan‘ en zo kreeg dit recept zijn naam volgens het kookboek.

Ik heb dit recept aangepast en wat dingen weggelaten (of gewoon vergeten te gebruiken). 🙄
Dit recept is niet geschikt voor mensen met een notenallergie, maar het recept is wel glutenvrij, graanvrij, lactosevrij en eivrij. Het is eigenlijk een simpel recept om te maken.
Persoonlijk vind ik het een beetje op kipsaté lijken en smaken. Ik heb trouwens pindakaas gebruikt, maar normaal gebruik je Chinese sesampasta. Ik weet niet of dat glutenvrij is. Gelukkig kan je daarvoor in de plaatst tahin of pindakaas met paar druppels sesamolie gebruiken.
De non bon bon kip smaakt trouwens lekker.
non bon bon kipvoor 4 personen

Ingrediënten:
500-600 gram kip of kalkoenfilet, in stukken gesneden
1 liter water
1 eetlepel sesamolie

Ingrediënten saus:
1 eetlepel glutenvrije sojasaus
2 eetlepels water
1 theelepel suiker
1 bosuitje, fijngesneden (zet een handje vol fijngehakte bosuitjes apart)
1 theelepel olie + ¼ theelepel gemalen chilipoeder
2 eetlepels tahin of 2 eetlepels pindakaas en 6 druppels sesamolie

Ter garnering: reepjes komkommer

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: kookpan, schaal, steelpannetje

Bereiding vlees:
Snijd de kip in grote stukken en kook het vlees gaar in het water.
Als het vlees gaar is, haal je hem uit de water en laat je het uitlekken.
Snijd of hak het vlees in kleine stukjes.
Doe alles in een schaal en zet het even apart.

Bereiding saus:
Doe alle ingrediënten van de saus in een steelpannetje en warm het op zodat de pindakaas opgenomen wordt bij de andere ingrediënten.
Zodra de pindakaas is opgenomen direct het vuur uitzetten en laat alles afkoelen.
Giet de saus over de kipstukjes en leg er komkommerreepjes om de rand.
Strooi er de fijngehakte bosuitje op de saus en eventueel nog wat sesamzaadjes overheen.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.