Het Glutenvrije Kookhoekje

Een site met gluten- en lactosevrije recepten

Masala aardappelpuree

Masala aardappelpuree is een simpel en eenvoudig recept om te maken. Het is licht pittig van smaak. Je kunt dit eten als een salade of als bijgerecht bij wat geroerbakte of gekookte groenten.
Verder kunt je dit ook maken met zoete aardappelen, dat smaakt ook erg goed.
masala aardappelpuree Lees verder

Scherpe Szechuan mie met kalkoen

Dit is een overheerlijk, simpel en eenvoudig gerecht. Je kunt dit warm en koud eten. Ik heb dit als lunchgerecht (warm) gegeten, maar je kunt dit ook als een salade (koud) eten of als voorgerecht bij een Aziatische rijsttafel.
Ben je vegetariër of veganist, laat dan het vlees achterwege. Dit recept is niet geschikt voor mensen met een notenallergie. Er zit sesamolie, pindakaas en cashewnoten in.
scherpe szechuan mie met kalkoen Lees verder

Pittige wortelsalade

Pittige wortelsalade is een simpel en eenvoudig recept om te maken. Het is een licht pittige salade. Je kunt dit koud en warm eten. Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, eivrij, notenvrij, melkvrij, graanvrij. Verder is het geschikt voor vegetariërs en veganisten. Serveer de salade eventueel met gebakken aardappelschijfjes of met patat.
pittige wortelsalade Lees verder

Tomatenspaghetti met kerrie

Dit is een simpel en eenvoudig recept om te maken. Het is licht pittig van smaak, dat komt door de chilipoeder. Ben je een veganist of heb je een ei-allergie, laat dan het ei weg. Zonder ei smaakt dit gerecht ook goed.
Voor de rest eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept, simpel en eenvoudig om te maken. Het smaakt heerlijk.
tomatenspaghetti met gebakken ei Lees verder

Pikante koolsalade

Pikante koolsalade is een overheerlijk, licht pittige salade. Heerlijk voor als het warm weer is of gewoon omdat je er zin in hebt. De koolsalade is snel gemaakt en is ideaal als lunchgerecht of als bijgerecht. Hij is koud en warm te eten. De salade smaakt trouwens erg lekker.
pikante koolsalade Lees verder

Sesam mie met bosuitjes en kalkoen

Dit is een eenvoudige lunchgerecht. Je kunt dit warm, maar ook koud eten. Dit recept is dus niet notenvrij, er wordt sesamzaadjes en olie gebruikt. Het is wel glutenvrij, lactosevrij en eivrij.
Wil je dit ook eten, maar ben je een vegetariër of veganist, dan kun je het vlees weg laten en in plaats van honing agavesiroop gebruiken. Dat smaakt net zo lekker.
Het is een simpel en eenvoud gerecht en het smaakt heerlijk.
sesam mie met bosuitjes en kalkoen Lees verder

Feestelijk Thaise rijst

Dit is een Thaise rijstgerecht. Het is een iets bewerkelijk recept, maar je krijgt er wel een heerlijke maaltijd voor terug. Het is licht pittig van smaak. Houd je hier niet zo van, dan gebruik je minder chilipeper en je zou de hoeveelheid kurkuma kunnen verminderen. Ben je veganist en lijk je dit recept ook lekker om te eten, dan maak je dit zonder de omelet. Je zou daarvoor in de plaats wat taugé kunnen gebruiken. Wij hebben gesmuld van dit simpel gerecht.
feestelijke thaise rijst Lees verder

Rabarbercrumble

Wij hadden zin in rabarber en om het ons makkelijk te maken heb ik een rabarbercrumble gemaakt. Dit is mijn versie. Het kruimeldeeg is iets minder zoet, daarom krijg je met de rabarber een friszoetig gerecht. Hij smaakte dan ook weer erg lekker.
Linksboven op de foto voordat hij de oven in gaat, rechtsboven is hij net uit de oven en op de onderste foto zie je de binnenkant van de rabarbercrumble.
rabarber crumble Lees verder

Zwarte bonensaus met rijst of noedels

Dit keer een recept met behulp van een zakje zwarte bonensaus van Amoy. Volgens het livaad is dit glutenvrij, tarwezetmeelvrij en lactosevrij.
Mijn man heeft dit vegetarisch gegeten en ik met kippenvlees. Mijn man is echt een rijstmens en ik ben dol op noedels/mihoen en bami. Daarom zijn er twee verschillende borden te zien. 😉

Ik moet zeggen dat ik een beetje huiverig was, want ik gebruik eigenlijk geen zakjes meer maar het heeft ons goed gesmaakt. Daar zijn we blij mee, want het is soms toch makkelijk om even snel iets te maken en een zakje te gebruiken en dan zo heerlijk simpel gerecht in elkaar kan maken. Een aanrader.

Helaas is deze woksaus niet meer glutenvrij. Er zit tegenwoordig tarwebloem in en dat betekent dat er gluten in zit. 😈 Er staat ook een ander eannummer (streepjescode) op, dus opletten!

zwarte bonensaus met rijst of noedels Lees verder

Koffie-ijs

Koffie-ijs is een overheerlijk ijsje. Als je alleen cafeïnevrije koffie drinkt, maak dan sterkte cafeïnevrije koffie. Dat maakt voor het ijs echt niets ijs. De smaak zal het zelfde zijn. Heb je alleen oploskoffie in huis, ook daar kan je sterke koffie van maken en gewoon gebruiken. Als het maar glutenvrij is.

Ik heb in dit recept gewone ongeklopte slagroom (gelatinevrij) gebruikt maar kun je hier niet tegen, gebruik dan ongeklopte sojaslagroom. Als het maar romig is.
In dit recept wordt geen suiker gebruikt, maar de gecondenseerde kokosmelk is zoet genoeg en dat proef je. Het is trouwens niet overdreven zoet. Het ijs smaakt echt naar koffie en is overheerlijk. Het smaakte naar meer.
koffie-ijs Lees verder

Alle recepten die op mijn site staan zijn glutenvrij! Als er in het recept staat: 'bloem of zelfrijzend bakmeel' dan wordt hiermee glutenvrij meel mee bedoeld.

Uitleg kaas:

Ik krijg zo nu en dan eens de vraag waarom ik kaas gebruik en eet terwijl ik ook een lactoseintolerantie heb. De Hollandse harde kazen zijn vanaf belegen tot (extra) oud, lactosevrij. Parmezaanse kaas is ook een oude kaassoort en daarom ook lactosevrij. Eigenlijk zijn alle oude harde kazen lactosevrij.
Laat voedsel uw medicatie zijn en niet medicatie uw voedsel. (Hippocrates)

Archief

Categorieën

Follow Me

twitter youtube rss box-36 facebook pinterest

Disclaimer

Niets uit deze weblog mag worden verveelvoudigd en/of gekopieerd of anderszins openbaar gemaakt worden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

All rights reserved. All images and content on this blog may not be reproduced in any form or means without prior permission of the author.

Het Glutenvrije Kookhoekje | Log in | Cookie Policy |Contact

Copyright © Het Glutenvrij Kookhoekje 2008 - 2016. All Rights Reserved.

kopie recept(en) gebruiken op forum of site s.v.p. met de © bronvermelding! Heb je een commercieel verzoek, mail me dan even

Alle foto's vallen onder de auteursrechten van deze site. Daarom graag vooraf toestemming vragen als je een foto of foto's wilt gebruiken