Nieuwe recepten

Ik las tijdelijk een pauze in.

Ja en toen was het weer stil op mijn site. Mien (ik dus) was een week terug vlijtig aan het afstoffen en toen zei mijn rug ‘bekijkt het maar, ik doe niets meer’. Ik kon vanaf dat moment niet meer bukken of bewegen zonder pijn. Opstaan en gaan zitten is vreselijk. Eigenlijk wil ik op het ogenblik niet meer bewegen. Dat is natuurlijk geen optie, want bewegen is altijd goed. Maar toch….. : ik ben tijdelijk even gedwongen tot rust (en ondertussen wel oefeningen doen). Voorlopig worden er geen nieuwe recepten geplaatst.
Hopelijk hersteld mijn rug weer snel en kan ik weer normaal bewegen en weer gaan koken en andere dingen doen.

Kerriesaus met groenten en pasta

Kerriesaus met groenten en pasta is een heerlijk recept.
De saus is niet te scherp of te pittig en daarmee is dit gerecht dan ook geschikt voor kinderen.
Ik heb dit gemaakt met pasta, maar je kunt dit ook met rijst serveren. Uiteraard is dan het maken met de Instant Pot of Snelkookpan dan net iets anders. Dan kook je de saus met groenten niet in 3 minuten, maar in 6-7 minuten klaar. De groenten is dan nog a-la-dente. De rijst kook je dan apart in een gewone kookpan.
Misschien dat je je afvraagt of de pasta niet te zacht wordt in een snelkookpan. Nee, de pasta is na 4 minuten niet te gaar maar is nog steeds a-la-dente. Eigenlijk is het precies goed.

Voor het gemak heb ik het recept ook opgeschreven voor als je dit in de braadpan of hapjespan wilt maken. De pasta wordt dan wel apart in een kookpan gekookt.

Wij hebben dit recept al meerdere keren gegeten. Eigenlijk meer omdat de eerste twee keer het net niet goed naar smaak was en ook de eerste keer de pasta te zacht was. Dat was de tweede keer opgelost. Alleen was de saus nog niet naar mijn zin. De derde keer was het wel naar mijn zin. Wij vonden hem nu erg lekker smaken.
Continue reading “Kerriesaus met groenten en pasta”

Gestoofd kabeljauwhaasje met tomaat en mosterd

Gestoofd kabeljauwhaasje met tomaat en mosterd is een makkelijk en heerlijk gerecht.
Dit recept is ook geschikt voor kinderen, want de wijn vervliegt tijdens het koken. Wil je het zonder wijn maken, gebruik dan bouillon. Gebruikt dan wel wat minder zout, anders wordt het te zout.
Serveer de vis samen met aardappelen en groenten eten, maar je kunt dit ook als een lunchgerecht eten.
Continue reading “Gestoofd kabeljauwhaasje met tomaat en mosterd”

Stoofgerecht met rundervlees, pastinaak en paprika

Ik heb sinds kort een nieuw speeltje gekocht 🙄 oftewel een nieuwe pan aangeschaft. Het is de Instant Pot geworden. De Instant Pot is een snelkookpan met extra functies. Wel handig als je geen magnetron hebt. Deze heb ik via Amazon in Duitsland gekocht. Het is een snelkookpan en een slowcooker in een én je kunt er ook nog yoghurt in maken en nog veel meer.
Wie van jullie gebruikt ook een snelkookpan bij het glutenvrij koken?

Zaterdag, 1 juli heb ik voor het eerst een stoofgerecht ingemaakt. Normaal gesproken doe ik dat altijd met de slowcooker of gewoon in de braadpan. Omdat we sinds kort op inductie koken leek een snelkookpan wel handig om toch ook zuinig met energie om te gaan.

Ik ken nog niet alle termen van de Instant Pot (IP) of van een snelkookpan. De volgende keer ga ik rijst koken en daarna kikkererwten en nog veel meer. Zo leer ik de Instant Pot goed kennen en leer ik ook alle termen die bij de Instant Pot wordt gebruikt.
Mocht je een snelkookpan hebben, dan kun je dit recept ook maken. Alleen weet je dan zelf wel welke knoppen je moet gebruiken. 😉

Nu het resultaat: het vlees was mals en heerlijk.
Eigenlijk veel beter dan wat ik gewend ben als ik het in de slowcooker gemaakt heb.
Continue reading “Stoofgerecht met rundervlees, pastinaak en paprika”

Sliptong met garnalensaus

Sliptong met garnalensaus is een recept met twee ingrediënten die ik erg lekker vind.
Dat is de sliptong en dat zijn de Hollandse garnalen. Samen met het roomsausje en je hebt een heerlijk lunchgerecht of als je er wat groenten en gebakken aardappelen bij maakt een complete maaltijd.
Ik kan dan ook niet anders zeggen dat dit me heel erg goed gesmaakt heeft.
Continue reading “Sliptong met garnalensaus”

Maaltijdsalade met abrikozen, halloumi en een gebakken ei

We hadden al een tijdje abrikozen in de koelkast staan, maar zomaar opeten gebeurde maar niet. Omdat we ook wat rucola in de koelkast hadden liggen heb ik mijn fantasie maar weer eens gebruikt. Het resultaat is deze maaltijdsalade met abrikozen, halloumi en een gebakken ei geworden.
Er zit geen saladedressing op. Dit heb ik bewust gedaan, want de gebakken ui, kastanjechampignons en de halloumi hebben genoeg smaak en vocht om een saladedressing te zijn. Met wat zout en peper er over en de salade is klaar.
Mocht je dit willen eten zonder ei, gewoon doen. De salade smaakt ook goed zonder een gebakken ei.
Wij hebben dit inmiddels al paar keer gegeten en we vinden beide dat deze salade een geslaagd recept is. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. 🙂
voor 2-4 personen

Ingrediënten:
150 gram rucola
3 abrikozen. in kleine stukjes gesneden
2-4 eieren (afhankelijk voor hoeveel mensen mee eten: 1 ei per persoon)
3 tomaten, in blokjes gesneden
6 kastanjechampignons, in stukjes gesneden
3 bosuitjes, in reepjes gesneden
1 grote rode ui, grof gesnipperd
1 blok halloumi, in reepjes gesneden
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
olie om te bakken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, saladeschaal, borden

Bereiding:
Was de rucola en laat deze uitlekken.
Bak de eieren in de koekenpan en zet ze even apart.
Doe wat olie in de koekenpan en roerbak hierin de ui en de kastanjechampignons.
Voeg dan de halloumireepjes erbij en bak deze goudbruin.
Zodra de halloumireepjes goudbruin zijn zet je het vuur uit.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes, de tomaten in blokjes en de bosui in reepjes.
Doe de rucola in de saladeschaal en voeg hierbij de abrikozen, tomaten en de bosui.
Schep alles even goed door elkaar en voeg dan de warme halloumi, ui en kastanjechampignons mengsel bij de salade.
Strooi nog wat zout en peper overheen.
Schep alles goed door elkaar en verdeel het over de borden.
Eet smakelijk!
Bron: eigen recept

Krokante zalmfilet met Indonesische marinade

Krokante zalmfilet met Indonesische marinade is een makkelijk en snelle recept om te maken.
Als je er nog wat salade bij doet heb je een complete maaltijd. Je kunt dit ook nog als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel eten.
De Indonesische marinade smaakt trouwens heerlijk samen met de zalm.

Continue reading “Krokante zalmfilet met Indonesische marinade”

Haring met Japanse dressing

Haring met Japanse dressing is een simpel gerecht om te maken. Eet dit bijvoorbeeld samen met geroosterd brood te eten, maar ook zonder brood smaakt dit goed.
Zoute haring is opzicht al lekker om te eten, maar met de Japanse dressing heb je net even wat anders. Het is een simpel recept om te maken en en het smaakt goed.
Continue reading “Haring met Japanse dressing”

Glutenvrije Sloppy Joe

Sloppy Joe is simpel gezegd een gehaktbroodje met veel saus. Het is glutenvrij omdat het broodje glutenvrij is en natuurlijk ook de sausjes.
Het is een simpel recept om te maken en het is ook snel gemaakt. Het opeten is wat anders. Het wordt een kliederboel maar ach, dat het is ook met een homemade hamburger. 😉

Normaal gesproken wordt er nog extra suiker in het oorspronkelijk recept gedaan, dit heb ik weggelaten wat in de sauzen zit genoeg suiker. Meer leek me niet nodig. Het broodje Sloppy Joe smaakt trouwens erg lekker.
Continue reading “Glutenvrije Sloppy Joe”