Nieuwe recepten

De noedels van King Soba

Ik had al in dit bericht (klik) aangegeven dat ik per soort mijn review zou geven.

Ik ben weg van deze noedels, maar ik ben dan ook echt een noedelmens. Mijn man is dat minder, hij is een rijstmens. De noedels van King Soba (klik) zijn tegenwoordig gewoon in de supermarkten te koop. In ieder geval bij AH en ook nog in mijn woonplaats. ūüėÄ

Continue reading “De noedels van King Soba”

De crackers van Mister Free’d

Ik had al in dit bericht (klik) aangegeven dat ik per soort mijn review zou geven.

Ik had dit merk al in sommige supermarkten en reformzaken zien liggen en in het glutenvrij verrassingspakket zaten twee pakken van Mister Free’d (klik).
Het zijn twee verschillende soorten crackers, namelijk glutenvrije crackers met cheddarkaas en pompoenzaden (paarse verpakking) en glutenvrije cracker met chia- en sesamzaadjes (groene verpakking).

Continue reading “De crackers van Mister Free’d”

De repen van Eat Natural

Ik had al in dit bericht (klik) aangegeven dat ik per soort mijn review zou geven.

Vandaag begin ik met de glutenvrije repen van Eat Natural (klik).
Er waren verschillende soorten smaken en maten. Je hebt tegenwoordig ook mini reepjes van Eat Natural (erg gevaarlijk, want je blijft er van eten). ūüôĄ

Continue reading “De repen van Eat Natural”

Glutenvrij verrassingspakket

Op facebook, Instagram en Twitter had ik het al laten zien, maar vanwege de familie-omstandigheden waardoor ik de laatste tijd erg weinig tijd heb om te koken of om bezig te zijn op mijn site. Op facebook, Instagram en twitter gaat dat een stuk makkelijker. Vandaag dan wel even tijd (of speciaal tijd gemaakt).

Op facebook had ik het volgende geschreven: ‘Verleden jaar kreeg ik een mailtje waarin ze mijn adres vroegen omdat ze een glutenvrij pakket met nieuwe producten op wilde sturen. Dat is altijd leuk, dus gedaan. Ondertussen was ik het al helemaal vergeten.
Eigenlijk verwachte ik vandaag een pakketje van Lidl, dus toen de bel ging wist ik natuurlijk direct dat het van Lidl was. Dus niet. ūüôĄ
De doos was best zwaar en dat vond ik eigenlijk al vreemd, want ik had geen zwaar spul besteld. Toen ik de doos open had gemaakt had ik al op het etiket de naam van mijn site gezien. Geen Lidl dus, maar wat dan wel?
Een doos met een hele grote verrassing erin. Muesli, granola, repen en noedels, biologische yoghurt en nog veel meer (zie foto). Wauw, echt leuk!’
Continue reading “Glutenvrij verrassingspakket”

Glutenvrije kaassoufflé

Het heeft een tijdje geduurd, maar dit is het eerste recept van 2017. Wij gaan binnenkort de vriezer schoonmaken en we moesten het een en ander opmaken. Omdat ik glutenvrij bladerdeeg in de vriezer had liggen, heb ik voor een snack gekozen en dat is glutenvrije kaassoufflé geworden. Dit is echt een simpel recept om te maken. Het is binnen een half uur gemaakt.
Continue reading “Glutenvrije kaassouffl√©”

#decemberglutenvrij 2016 – terugblik 2016 en vooruitblik 2017

decemberglutenvrij-191x300
Logo gemaakt door Bakers and Fakers

Ken je die adventskalenders waar je vanaf 1 december tot en met kerstavond elke dag een luikje open maakt met een plaatje of chocolaatje erachter? Het is een soort aftelkalender tot kerst. Wij maken een glutenvrije adventskalender: Niet tot kerst, maar zelfs tot het nieuwe jaar! Elke dag in december verschijnt er één blog van één van ons glutenvrije bloggers. Als een soort estafette geven we het stokje elke dag aan elkaar door.

Ik heb het stokje gekregen van Mirjam van Ikbenglutenvrij (klik) en onderaan deze blog zie je aan wie ik het stokje door geef.

Ik schrijf vandaag over de ‘terugblik 2016 en vooruitblik 2017.

Maar eerst stel ik mezelf even kort voor: Ik ben Renske van het Glutenvrije Kookhoekje. Sinds augustus 2005 weet ik dat ik coeliakie heb. Willen jullie iets meer weten over mij, dan verwijs ik jullie naar deze pagina (klik).

En dan nu mijn tweede bijdrage aan #decemberglutenvrij: Continue reading “#decemberglutenvrij 2016 – terugblik 2016 en vooruitblik 2017”

#decemberglutenvrij 2016 – december lekkernijen

decemberglutenvrij-191x300
Logo gemaakt door Bakers and Fakers

Ken je die adventskalenders waar je vanaf 1 december tot en met kerstavond elke dag een luikje open maakt met een plaatje of chocolaatje erachter? Het is een soort aftelkalender tot kerst. Wij maken een glutenvrije adventskalender: Niet tot kerst, maar zelfs tot het nieuwe jaar! Elke dag in december verschijnt er één blog van één van ons glutenvrije bloggers. Als een soort estafette geven we het stokje elke dag aan elkaar door.

Ik heb het stokje gekregen van Denis van Glutenvrijeblog (klik) en onderaan deze blog zie je aan wie ik het stokje door geef.

Ik schrijf vandaag over de ‘december lekkernijen.

Maar eerst stel ik mezelf even kort voor: Ik ben Renske van het Glutenvrije Kookhoekje. Sinds augustus 2005 weet ik dat ik coeliakie heb. Willen jullie iets meer weten over mij, dan verwijs ik jullie naar deze pagina (klik).

En dan nu mijn bijdrage aan #decemberglutenvrij: Continue reading “#decemberglutenvrij 2016 – december lekkernijen”

Speculaaskruiden

Dit is een recept om zelf speculaaskruiden te maken. Voordeel is dat je precies weet wat er in zit. Een ander voordeel is dat je het mengsel kunt aanpassen aan je eigen smaak.
Deze hoeveelheid is geschikt voor in een kruidenpotje.
speculaaskruiden Continue reading “Speculaaskruiden”

Adventskalender #decemberglutenvrij 2016

Logo gemaakt door Bakers and Fakers

Ken je die adventskalenders waar je vanaf 1 december tot en met kerstavond elke dag een luikje openmaakt met een plaatje of chocolaatje erachter? Het is een soort aftelkalender tot de kerst. Wij hebben een glutenvrije aftelkalender voor jullie in petto. Niet tot kerst, maar zelfs tot het nieuwe jaar!

Vanaf 1 december tot nieuwjaarsdag verschijnt er elke dag één blog van één van ons met als thema december. Als een soort estafette geven we het stokje elke dag aan elkaar door. Wij weten al wat we wanneer gaan schrijven, maar dat is voor jullie een verrassing!

Morgen begin #decemberglutenvrij op Glutenvrijkind (klik). Onderaan die blogpost staat wie het stokje over neemt. En zo gaat het door tot en met 31 december. Daarnaast zullen we op Facebook, Twitter en onze blogs bekend maken wie er de blogger van de dag is. We gebruiken de tag #decemberglutenvrij.

lijnen2 Continue reading “Adventskalender #decemberglutenvrij 2016”