Het Glutenvrije Kookhoekje

Een site met gluten- en lactosevrije recepten

Het Glutenvrije Kookhoekje zit tegenwoordig ook op Facebook (klik). Kom snel kijken en volg me ook op Facebook.

Biefstukreepjes met broccoli

Dit recept was ik al vele malen tegen gekomen op het net en allemaal verschillend. Ik heb paar uitgeprobeerd en eentje beviel me. Ik heb het wel aangepast aan het glutenvrije dieet.
Het is een overheerlijk recept, meer kan ik er niet over zeggen. Absoluut de moeite waard om het vaker te maken.
Serveer dit gerecht met gekookte of geroerbakte rijst of noedels, maar je kunt dit ook zonder rijst en noedels eten. Dat vult net zo goed.
Continue reading

Roomsaus met mozzarella

Ik had nog wat kokosmelk over en daar heb ik deze saus van gemaakt. Het is een simpele eenvoudige saus met een heerlijke smaak. Serveer deze saus met een pastasoort wat jij lekker vindt of met gekookte groenten en aardappelen.
Continue reading

Singapore noedels met kip en garnalen

Dit recept is simpel gerecht om te maken. Het meeste werk heb je met het snijden van de groenten. Zodra dat is gedaan en je begint met het wokken, dan is het binnen 6 minuten klaar om te eten. Controleer wel dat alle kipreepjes gaar zijn in verband met salmonellabesmetting. Het wordt afgeraden om rauw kippenvlees te eten. Dat is dan ook de reden waarom ik de kipreepjes dun heb gesneden. Tensloten worden ook maar kort geroerbakt en omdat het dunne kipreepjes zijn, zijn ze ook sneller gaar. Door de kerriepoeder en de chilipeper is dit een licht pittig gerecht. Het smaakt trouwens erg lekker. Dit recept zou je ook nog als lunchgerecht kunnen eten.
Aanvulling: ook koud is dit goed te eten.
Continue reading

Citroenkip uit Maleisië

Citroenkip uit Maleisië heet in het Maleis Ajam Masam. Het is een lichtpittig gerecht wat opzicht snel gemaakt is. Ik heb droge kruiden gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook verse citroengras en kurkuma gebruiken.
Als de citroenkip klaar is, dan kan je het beste nog even 5 minuten laten staan. De citroensmaak trekt dan iets langer in de saus en het vlees. Het smaakt trouwens erg lekker.
Een ander punt is, is dat het vlees niet zo heet is en daardoor proef je de saus ook beter.
Continue reading

Kipteriyaki

Kipteriyaki is een overheerlijk recept en o zo makkelijk te maken. Ik heb dit recept vegetarisch gemaakt (voor mijn man) en met kip voor mezelf. Behalve kip kan je dit recept ook met een ander soort vlees of vis maken. Samen met de paksoi, puntpaprika, ui en champignons heb je een overheerlijk en volledige maaltijd op tafel.
Normaal maakt je de teriyakisaus (klik) eerst apart in een steelpannetje, maar ik heb het nu in combinatie van het kippenvlees gemaakt. Door het roerbakken wordt de suiker goed opgenomen door de rest van de ingrediënten. Maar je kunt natuurlijk ook eerst de teriyakisaus maken en dat later bijvoegen bij de saus. Voor de rest maar weinig te vertellen.
Continue reading

Glutenvrije teriyakisaus

Teriyaki is een Japanse saus die gebruikt wordt bij kip, rund of vis. Het is een Japanse manier van grillen en glaceren. De saus wordt eerst gebruikt als marinade en na het marineren tot een dikke saus ingekookt om het vlees/vis te glaceren. Ik heb witte basterdsuiker gebruikt omdat dat sneller smelt en opgenomen wordt, maar je kunt natuurlijk ook gewone (riet) suiker of honing óf agavesiroop gebruiken.
Continue reading

Glutenvrije shoarma

Dit is een verzamelbericht met 5 verschillende linken naar diverse recepten. Ik heb shoarma met 3 verschillende soorten pita’s gemaakt en natuurlijk ook knoflooksaus. Alle drie pitarecepten zijn gelukt, je kunt ze goed opensnijden en vullen zonder dat de pita uit elkaar vallen of verkruimelen.

Shoarma, wie kent dit niet? Het was al weer een hele tijd terug dat ik dit gegeten had. Dat is al meer dan 10 jaar terug. Ik had wel eens glutenvrije pita’s gekocht, maar die vind ik niet lekker en ze vallen snel uit elkaar én ik vind ze te duur. Nu ik zelf paar glutenvrije pita’s recepten heb gemaakt, heb ik nu ook eens shoarma gemaakt.

Shoarma kan je maken met lamsvlees, rundervlees, varkensvlees, kippenvlees of kalkoenvlees. De originele werden en worden met lamsvlees gemaakt, maar niet iedereen vindt lamsvlees lekker smaken. Daarom worden ze tegenwoordig ook met ander vlees gemaakt. Ik heb ze met lamsvlees gemaakt én met kippenvlees. Uiteraard moet je zelf weten welk soort vlees je gebruikt, want het maken van shoarmavlees gaat sowieso op dezelfde manier. Behalve knoflooksaus kan je natuurlijk ook gewoon een ander soort saus gebruiken.
Continue reading

Glutenvrije pita zonder ei, bakpoeder of gist

Dit is eigenlijk het recept voor een pita zoals ze het in Israël maken. Simpel met alleen meel, water, zout. Maar omdat dit een glutenvrije versie is, zitten hier wel extra ingrediënten in. Namelijk xanthangum en tapiocameel. Deze twee zorgen er voor dat het deeg soep en kneedbaar zijn, zonder dat de pita’s verkruimelen. Vergeleken met de pita met bakpoeder en pita met gist, zijn deze pita’s harder. Ze lukken wel, want op de linkerfoto zie je dat ze inderdaad opbollen en kan je ze ook opensnijden met een scherp mes. Maar vergeleken met de andere recepten gaat dat wel een stuk moeilijke. Wij kiezen dan ook voor de versie bakpoeder of gist. Deze zijn zachter. Ik heb dit recept gemaakt voor de mensen die eivrij moeten zijn en voor de mensen die geen bakpoeder of gist willen of mogen gebruiken. De pita’s smaken prima, ze zijn alleen wat hard. Korter bakken in de oven is geen optie, want dan zijn ze niet gaar van binnen.
Continue reading

Glutenvrije pita, gemaakt met gist

Glutenvrije pita’s kan je tegenwoordig wel kopen, maar die vind ik niet lekker. Daarom heb ik ze zelf maar gemaakt. In dit recept heb ik ze gemaakt met gist.
Ze smaken heerlijk en ze kruimelen niet. Ze snijden makkelijk open en houden de vulling goed vast. Ook de dag erna zijn ze goed te eten. Alleen zou ik ze wel even opwarmen in een glutenvrije broodrooster.
Continue reading

Glutenvrije pita, gemaakt met bakpoeder

Glutenvrije pita’s kan je tegenwoordig wel kopen, maar die vind ik niet lekker. Daarom heb ik ze zelf maar gemaakt. In dit recept heb ik ze gemaakt met glutenvrije bakpoeder.
Ze smaken heerlijk en ze kruimelen niet. Ze snijden makkelijk open en houden de vulling goed vast. Ook de dag erna zijn ze goed te eten. Alleen zou ik ze wel even opwarmen in een glutenvrije broodrooster.

Continue reading

Alle recepten die op mijn site staan zijn glutenvrij! Als er in het recept staat: 'bloem of zelfrijzend bakmeel' dan wordt hiermee glutenvrij meel meebedoeld.

Uitleg kaas:

Ik krijg zo nu en dan eens de vraag waarom ik kaas gebruik en eet terwijl ik ook een lactoseintolerantie heb. De Hollandse harde kazen zijn vanaf belegen tot (extra) oud, lactosevrij. Parmezaanse kaas is ook een oude kaassoort en daarom ook lactosevrij. Eigenlijk zijn alle oude harde kazen lactosevrij.
Laat voedsel uw medicatie zijn en niet medicatie uw voedsel. (Hippocrates)

Archief

Categorieën

Mei is coeliakiemaand

coeliakiemaand

Follow Me

twitter youtube rss box-36 facebook pinterest

Disclaimer

Niets uit deze weblog mag worden verveelvoudigd en/of gekopieerd of anderszins openbaar gemaakt worden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

All rights reserved. All images and content on this blog may not be reproduced in any form or means without prior permission of the author.

Het Glutenvrije Kookhoekje | Log in | Cookie Policy |Contact

Copyright © Het Glutenvrij Kookhoekje 2008 - 2015. All Rights Reserved.

kopie recept(en) gebruiken op forum of site s.v.p. met de © bronvermelding! Heb je een commercieel verzoek, mail me dan even

Alle foto's vallen onder de auteursrechten van deze site. Daarom graag vooraf toestemming vragen als je een foto of foto's wilt gebruiken