Nieuwe recepten

Haring met Japanse dressing

Haring met Japanse dressing is een simpel gerecht om te maken. Eet dit bijvoorbeeld samen met geroosterd brood te eten, maar ook zonder brood smaakt dit goed.
Zoute haring is opzicht al lekker om te eten, maar met de Japanse dressing heb je net even wat anders. Het is een simpel recept om te maken en en het smaakt goed.
Continue reading “Haring met Japanse dressing”

Glutenvrije Sloppy Joe

Sloppy Joe is simpel gezegd een gehaktbroodje met veel saus. Het is glutenvrij omdat het broodje glutenvrij is en natuurlijk ook de sausjes.
Het is een simpel recept om te maken en het is ook snel gemaakt. Het opeten is wat anders. Het wordt een kliederboel maar ach, dat het is ook met een homemade hamburger. 😉

Normaal gesproken wordt er nog extra suiker in het oorspronkelijk recept gedaan, dit heb ik weggelaten wat in de sauzen zit genoeg suiker. Meer leek me niet nodig. Het broodje Sloppy Joe smaakt trouwens erg lekker.
Continue reading “Glutenvrije Sloppy Joe”

Onigirazu of sushibroodjes

Onigirazu is een Japans sushibroodje. Ik kwam het tegen op YouTube en vond het erg interessant.
Ik heb de onigirazu gemaakt met kalkoenvlees en voor mijn man met een gekookt eitje (zie de linkerfoto). Wij beiden vonden het erg lekker smaken. Is dus voor herhaling vatbaar. Paar dagen later had ik hem gemaakt met rivierkreeftjes, ook deze was erg lekker (zie rechterfoto).
In plaats van norivellen zou je ook gewoon slabladeren gebruiken. Is een stuk goedkoper dan als je hem maakt met noribladeren. Neem een slasoort die grote bladeren heeft met niet al te stevige nerven. Dan lukt het om het in te pakken. Lukt het niet, dan zou je de slabladeren even kunnen blancheren.
Continue reading “Onigirazu of sushibroodjes”

Zoetzure radijs

Het heeft heel lang geduurd voordat ik weer een nieuw recept heb gemaakt.
Ik geef hier een korte uitleg over de familie-omstandigheden waar ik (en de familie) vanaf januari mee te maken hebben. Helaas betekent dat ook dat ik voorlopig onregelmatig nieuwe recepten zal maken. Wat is er aan de hand?
Om niet in al teveel in details te treden: er is bij mijn moeder in januari Alzheimer geconstateerd. Dit is ook bevestigd door het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg). Mijn moeder moet opgenomen worden op een gesloten afdeling, dit omdat ze ook dwaalt. Dat is gisteravond tot onze grote schrik ook gebleken, want ze stond gisteravond om ongeveer kwart over 9 met een vrouwelijke taxichauffeuse voor de deur. De chauffeuse zag haar op straat lopen en voelde haarfijn aan dat dit niet klopte. Ze heeft mijn moeder naar mijn huis gebracht. Ik ben daar heel erg van geschrokken. Ik heb mijn moeder weer terug gebracht naar het verpleeghuis (ze zit nu op een open afdeling te wachten op een plekje voor de gesloten afdeling). Dit is dus duidelijk een ‘wordt vervolg actie’.

Nu het recept: Zoetzure radijs leek me een heerlijk recept. Als je van zoetzure recepten houdt, dan moet je dit echt eens maken. Veel werk is het niet. Je bent alleen een tijdje bezig om de radijsje in plakjes te snijden en het maken van de zoetzure azijnmengsel. Zodra de plakjes radijs en het azijnmengsel in de pot zit, de pot goed dichtdraaien (hij zuigt zichzelf vacuum) en laten afkoelen en in de koelkast bewaren.
Continue reading “Zoetzure radijs”

Glutenvrije granola en muesli

Ik had al in dit bericht (klik) aangegeven dat ik per soort mijn review zou geven.

In het glutenvrije pakket zat een klein zakje en een grote pak granola van Eat Naturel. Verder zat er nog een grote pak muesli van het merk Veríval in.

Eerst even wat uitleg: muesli en granola zijn niet mijn favoriete maaltijden, eigenlijk is het iets wat ik niet zo snel zal kopen. Sinds ik glutenvrij moet eten (vanaf 2005) en het droge brood me ’s ochtends steeds meer tegen ging zitten, heb ik wel van alles geprobeerd. Dat beviel me niet echt, daarom meng ik al twee jaar mijn eigen glutenvrije ontbijtmengsel. Ik ben namelijk zo zeikerd die niet van gedroogde krenten en rozijnen houd in muesli of granola. Ook andere gedroogde stukjes fruit bevallen me niet.
Ik heb liever vers fruit in mijn ontbijtmengsel. Noten en zaden vind ik trouwens wel lekker. Continue reading “Glutenvrije granola en muesli”

De noedels van King Soba

Ik had al in dit bericht (klik) aangegeven dat ik per soort mijn review zou geven.

Ik ben weg van deze noedels, maar ik ben dan ook echt een noedelmens. Mijn man is dat minder, hij is een rijstmens. De noedels van King Soba (klik) zijn tegenwoordig gewoon in de supermarkten te koop. In ieder geval bij AH en ook nog in mijn woonplaats. 😀

Continue reading “De noedels van King Soba”

De crackers van Mister Free’d

Ik had al in dit bericht (klik) aangegeven dat ik per soort mijn review zou geven.

Ik had dit merk al in sommige supermarkten en reformzaken zien liggen en in het glutenvrij verrassingspakket zaten twee pakken van Mister Free’d (klik).
Het zijn twee verschillende soorten crackers, namelijk glutenvrije crackers met cheddarkaas en pompoenzaden (paarse verpakking) en glutenvrije cracker met chia- en sesamzaadjes (groene verpakking).

Continue reading “De crackers van Mister Free’d”

De repen van Eat Natural

Ik had al in dit bericht (klik) aangegeven dat ik per soort mijn review zou geven.

Vandaag begin ik met de glutenvrije repen van Eat Natural (klik).
Er waren verschillende soorten smaken en maten. Je hebt tegenwoordig ook mini reepjes van Eat Natural (erg gevaarlijk, want je blijft er van eten). 🙄

Continue reading “De repen van Eat Natural”

Glutenvrij verrassingspakket

Op facebook, Instagram en Twitter had ik het al laten zien, maar vanwege de familie-omstandigheden waardoor ik de laatste tijd erg weinig tijd heb om te koken of om bezig te zijn op mijn site. Op facebook, Instagram en twitter gaat dat een stuk makkelijker. Vandaag dan wel even tijd (of speciaal tijd gemaakt).

Op facebook had ik het volgende geschreven: ‘Verleden jaar kreeg ik een mailtje waarin ze mijn adres vroegen omdat ze een glutenvrij pakket met nieuwe producten op wilde sturen. Dat is altijd leuk, dus gedaan. Ondertussen was ik het al helemaal vergeten.
Eigenlijk verwachte ik vandaag een pakketje van Lidl, dus toen de bel ging wist ik natuurlijk direct dat het van Lidl was. Dus niet. 🙄
De doos was best zwaar en dat vond ik eigenlijk al vreemd, want ik had geen zwaar spul besteld. Toen ik de doos open had gemaakt had ik al op het etiket de naam van mijn site gezien. Geen Lidl dus, maar wat dan wel?
Een doos met een hele grote verrassing erin. Muesli, granola, repen en noedels, biologische yoghurt en nog veel meer (zie foto). Wauw, echt leuk!’
Continue reading “Glutenvrij verrassingspakket”