Meiknollen of rapen uit de oven

Meiknollen of rapen uit de oven is een romige ovenschotel. Het is geen recept die snel klaar is. Je kan hem uiteraard een dag van te voren maken. De smaak van deze schotel is goed.

voor 6 personen

Ingrediënten:
1,6 kg meiknollen of rapen, geschild en in stukken van 4 cm gesneden
125 ml kokosmelk
50 gram boter
100 gram glutenvrij paneermeel
2 eieren, losgeklopt
1 eierdooier
35 gram glutenvrije bloem
1 theelepel nootmuskaat
snufje kruidnagelpoeder
versgemalen peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 uur en 7 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, kookpan, stamper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een grote ovenschaal in met boter.
Kook de meiknollen gaar in kokend water met wat zout.
Laat ze uitlekken in een vergiet en schud ze om.
Doe ze terug in de pan en prak ze met een stamper.
Pureer ze niet in een keukenmachine, want de textuur mag niet te fijn worden.
Zet de puree op in een schone pan en kook hem op, op middelhoog vuur en al roerend, 5 tot 7 minuten, tot al het vocht is verdampt.
Haal de pan van het vuur en laat de puree iets afkoelen.
Roer de kokosmelk, eieren, eierdooier, bloem en de specerijen door de iets afgekoelde meiknollen.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Schap het in een ovenschaal en strijk het oppervlak glad.
Verwerk in een schaal de paneermeel en de boter tot een kruimeldeeg.
Strooi dit over het mengsel heen en zet de schaal voor 35 minuten in de oven, tot de bovenkant schotel bovenop goudbruin en van binnen stevig is.
Dien hem heet op met een stukje gebraden of gegrilde vlees en gekookte aardappelen.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.