Marokkaanse ratatouille

Marokkaanse ratatouille is een bewerkelijk recept, maar als het klaar is heb je ook een zeer smakelijk recept op tafel staan. Ik heb hem vegetarisch gemaakt, maar je kan er natuurlijk ook gewoon vlees bij doen.
Zoals mijn man het zei: dit smaakt super lekker! Kijk, daar doe je het voor. Zeker als je zowat een uur in de keuken hebt gestaan.

voor 6 personen

Ingrediënten:
2 aubergines, in blokjes van 1 cm
2 courgettes, in plakken van 1 cm dik
1 grote ui, doormidden en in dunnen, halve ringen gesneden
2 paprika’s van zaad ontdaan en in dunne repen
5 knoflooktenen, fijngehakt
750 gram tomaten, ontveld en fijngehakt
1 flinke bos bladpeterselie of koriander, fijngehakt
vers gemalen peper
zout
olie

Voorbereidingstijd: 15 minuten, plus 1 uur aubergines met zout uit lektijd.
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan, keukenpapier

Bereiding:
Bestrooi de aubergines met zout en laat 1 uur uitlekken in een vergiet.
Spoel en droog ze af.
Bak de aubergines en courgettes na elkaar, heel kort in een laagje hete olie tot ze goudbruin zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bak ui en paprika op laag vuur in 3 eetlepels olie tot de ui goudbruin en de paprika zacht is.
Maak nu de tomatensaus: bak de knoflook in 2 eetlepels olie goudbruin.
Doe de tomaten, zout, peper en suiker er bij en laat ongeveer 20 minuten pruttelen tot een dikke saus.
Doe de gebakken groenten er bij en de peterselie en haal de pan van het vuur.
Dit gerecht kan zowel warm als koud worden gegeten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Marokkaanse ratatouille

  1. Het ziet er goed uit… Leuke recepten…sinds kort heeft mijn zoontje gluten-allergie…Dus stap ik even in een nieuwe wereld…Altijd leuk nieuwe uitdaging!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.