Maaltijdsalade met abrikozen, halloumi en een gebakken ei

We hadden al een tijdje abrikozen in de koelkast staan, maar zomaar opeten gebeurde maar niet. Omdat we ook wat rucola in de koelkast hadden liggen heb ik mijn fantasie maar weer eens gebruikt. Het resultaat is deze maaltijdsalade met abrikozen, halloumi en een gebakken ei geworden.
Er zit geen saladedressing op. Dit heb ik bewust gedaan, want de gebakken ui, kastanjechampignons en de halloumi hebben genoeg smaak en vocht om een saladedressing te zijn. Met wat zout en peper er over en de salade is klaar.
Mocht je dit willen eten zonder ei, gewoon doen. De salade smaakt ook goed zonder een gebakken ei.
Wij hebben dit inmiddels al paar keer gegeten en we vinden beide dat deze salade een geslaagd recept is. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
voor 2-4 personen

Ingrediënten:
150 gram rucola
3 abrikozen. in kleine stukjes gesneden
2-4 eieren (afhankelijk voor hoeveel mensen mee eten: 1 ei per persoon)
3 tomaten, in blokjes gesneden
6 kastanjechampignons, in stukjes gesneden
3 bosuitjes, in reepjes gesneden
1 grote rode ui, grof gesnipperd
1 blok halloumi, in reepjes gesneden
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
olie om te bakken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, saladeschaal, borden

Bereiding:
Was de rucola en laat deze uitlekken.
Bak de eieren in de koekenpan en zet ze even apart.
Doe wat olie in de koekenpan en roerbak hierin de ui en de kastanjechampignons.
Voeg dan de halloumireepjes erbij en bak deze goudbruin.
Zodra de halloumireepjes goudbruin zijn zet je het vuur uit.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes, de tomaten in blokjes en de bosui in reepjes.
Doe de rucola in de saladeschaal en voeg hierbij de abrikozen, tomaten en de bosui.
Schep alles even goed door elkaar en voeg dan de warme halloumi, ui en kastanjechampignons mengsel bij de salade.
Strooi nog wat zout en peper overheen.
Schep alles goed door elkaar en verdeel het over de borden.
Eet smakelijk!
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email