Komkommer met chilipeper

Ook dit is een Indonesisch recept en het heet roedjak ketimoen. Ik noem het gewoon komkommer met chilipeper, want dan weten we precies wat het is.

De meeste tijd ben je kwijt met de chilipepers. De komkommer zelf is snel in plakjes gesneden. Je moet er trouwens wel wat zout over de komkommerplakjes strooien en laten uitlekken.

Dit recept is een vegetarisch én veganistisch gerecht. Het is lekker pittig en door de komkommer heerlijk fris.

roedjak ketimoen

voor 4-6- personen

Ingrediënten:
1 grote komkommer, in plakjes gesneden
1-2 rode chilipepers, ontzaad en fijngesnipperd
½ eetlepel suiker
2 eetlepels olie
citroensap
zout

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Uitlektijd komkommers: ongeveer 15 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Verder nog nodig: schaal, vergiet

Bereiding:
Snijd de komkommer in dunne schijfjes en strooi er zout op en laat ze in een vergiet uitlekken.
Snipper de chilipepers.
Doe de komkommerschijfjes in een schaal en voeg daar de chilipepers, citroensap, suiker en olie bij.
Schep alles door elkaar.
Dek de schaal af met een bord en zet de schaal in de koelkast totdat je het gebruikt.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Komkommer met chilipeper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.