Kokos-kleefrijstblokjes

Dit is een gezonde snack. Bekleed de rijstblokjes met zalm,rauwkost of met iets anders.


voor 4-6 personen

Ingrediënten:
200 gram kleefrijst
1,2 dl kokosmelk
1 snufje zout

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Verder nog nodig: stoompan, katoenen doen, kom, vierkant of rond bakje om een vorm te maken

Bereiding:
Doe de rijst in een kom en voeg ruim water toe. Laat de rijst ten minste 1 uur weken en laat hem vervolgens uitlekken.
Schep de rijst in het midden van een katoenen doek en vouw de doek dicht.
Verwarm water in een stoompan.
Leg de doek met daarin de rijst in het stoommandje en stoom de rijst 8 tot 10 minuten in de afgedekte stoompan.
Vouw de doek open, laat de rijst 1 minuut afkoelen en schep de rijst dan in een diep bord.
Schenk de kokosmelk erbij en voeg het zout toe. Roer de rijst goed door en serveer hem lauw.
Schep wat rijst in een plastic vierkant bakje en zet de rijstblokjes omgekeerd op een bord.
Versier hem eventueel met wat gerookte zalm of plakjes rookvlees, maar de rijstblokjes zijn ook zo goed te eten.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Tip: dit gerecht moet 1 uur van tevoren worden klaargemaakt.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.