Knapperige Creoolse kipstukjes

Knapperige Creoolse kipstukjes zijn ideaal voor op de barbeque of gril, maar zoals in dit recept gemaakt in de oven.
De Kipstukjes zijn ook handig om op een verjaardag of andere feestelijke dag te serveren als snack. Het is een makkelijk recept om te maken.
De kipstukjes smaken licht pittig.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram kipfilets, in grote stukken gesneden
1 afgestreken eetlepel creoolse kruidenmix (klik)
1 theelepel Creoolse kruidenmix
250 gram glutenvrije paneermeel (ik heb het merk Orgran gebruik)
1-2 handje vol glutenvrije havervlokken (ik heb het merk Provena gebruikt)
250 ml mayonaise
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40-45 minuten
Verder nog nodig: schaal om te mengen, bord, bakpapier, ovenschaal
Oven voorverwarmen op: 220 graden

Bereiding:
Maak de kipfilets schoon en snijd ze in grote stukken.
Pak een grote schaal en doe de mayonaise en de creoolse kruidenmix in de schaal.
Roer alles goed door elkaar en voeg dan de kipstukjes erbij.
Roer of schep alles goed door elkaar, zodat de kipstukjes goed bedekt zijn.
Pak een bord (of desnoods een andere schaal) en doe hierin de paneermeel, havervlokken, de theelepel creoolse kruidenmix en zout naar smaak.
Roer alles goed door elkaar.
Bedek de ovenschaal met bakpapier.
Pak wat kipstukjes en wentel deze in de paneermeel met havervlokken.
Leg ze in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal voor 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal na de 40-45 minuten de ovenschaal uit de oven en pak de dikste kipstukje en controleer of deze gaar is.
Zo ja, dan laat je het paar minuten afkoelen.
Leg alle kipstukjes op een bord.
Serveer de kipstukjes met diverse soorten glutenvrije sausjes en een salade.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *