Kip of kalkoen curry

Dit is een overheerlijk gerecht gemaakt met kippenvlees. Je kunt dit natuurlijk ook maken met kalkoenvlees. De currypasta (klik) die in dit recept wordt gebruikt is een niet al te scherpe currypasta. De scherpte wordt goed opgevangen door de kokosmelk. Het recept is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en eivrij. Serveer het met rijst of noedels en geroerbakte groenten.

voor 6 personen

Ingrediënten:
1 kilo kipfilet of kalkoenfilet
400 ml kokosmelk
1 eetlepel olie
curry pasta voor kippenvlees en/of kalkoenvlees (klik)

Voorbereidingstijd: 8-10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan

Bereiding:
Snijd het vlees in grote stukken.
Verhit de olie in een braadpan of hapjespan en bak hierin de kippen- of kalkoenstukjes.
Zodra de stukjes rondom wit zijn gebakken voeg je de currypasta erbij.
Roerbak dit 5 minuten en voeg dan de kokosmelk erbij.
Roer alles goed door elkaar.
Breng het aan de kook en zet dan het vuur laag.
Laat het zo 40 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer het met rijst of noedels en geroerbakte groenten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.