Kalkoensalade met groene chilipeperssalsa

Een gezonde salade met veldsla en kalkoenvlees. De salade is iets pittig van smaak, maar niet zo dat je je keel moet blussen. Het is een makkelijk recept om te maken. Als je de salsa een dag van te voren maakt, dan is dit recept ook snel gemaakt. Voor de rest maar weinig te vertellen over dit recept. De salade smaakt trouwens heerlijk.

kalkoensalade met groene peper salsa

voor 4 personen

Ingrediënten salsa:
1-2 groene chilipepers, ontzaad en in stukjes gesneden
1 groene paprika, ontzaad en in blokjes gesneden
1 knoflookteentje, fijngehakt of geraspt
3 bosuitjes, in dunne ringen
1 eetlepel verse citroensap
1-2 eetlepel versgehakte peterselie
1 eetlepel versgehakte basilicum
1 eetlepel olie
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Ingrediënten salade:
4 kalkoenfilets, in dunne repen gesneden
70-100 gram veldsla, gewassen en uitgelekt
3 stengels bleekselderij, draden verwijderd en in dunne plakjes gesneden

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 10-12 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, 2 schaaltjes, grote schaal, zeef, hapjespan of wok,

Bereiding salsa:
Snijd de chilipepers en de groene paprika en doe dit in de keukenmachine, samen met de knoflook, peterselie en de basilicum.
Draai nu alles fijn in de keukenmachine.
Leg een zeef op een klein schaaltje en schep nu alles over in de zeef en laat het ongeveer 20 minuten goed uitlekken .
Gebruik hier desnoods een lepel, zodat alle vocht eruit is.
Bewaar het vocht en zet dit even apart.
Schep de uitgelekte salsa in een ander schaaltje en voeg hierbij de bosuitjes, olie en het citroensap.
Roer alles goed door elkaar en breng de salsa op smaak met zout en zwarte peper.
Zet het even apart.
Snijd de kalkoen in dunne repen en verhit wat olie in de hapjespan of wok.
Voeg de kalkoenreepjes bij de olie en roerbak dit tot het vlees gaar is.
Giet halverwege de salsasap bij het vlees en laat dit 8-10 minuten mee wokken.
Als het vlees gaar is, doe dan het gas uit en laat het voor 2 minuten even staan.
Schep dan de salsa erdoor en hussel dat ook goed door het vlees.
Was ondertussen de veldsla en laat het goed uitlekken en doe het in een schaal.
Doe de bleekselderijplakjes bij de veldsla en hussel alles goed door elkaar.
Verdeel de veldsla en de bleekselderijplakjes over 4 borden en schep hierop het kalkoenvlees.
Serveer de salade met gebakken aardappelschijfjes of patat.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.