Kalkoenburgers

Dit is een variatie op een hamburger. Alleen heb ik wel andere kruiden gebruikt. Ik heb hier geen ei bij gebruikt, want toen alles klaar was bleek dat de burgers vochtig genoeg waren. Laat de burgers niet te lang bakken, want dan wordt het vlees te droog. Met het sausje wat ik erbij gemaakt hebt smaakt het erg lekker bij gekookte aardappelen, rijst of pasta en gekookte groenten of salade. Ook op een broodje met wat rauwkost, augurk en een sausje is dit erg goed te eten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
400 gram kalkoenfilet
1 grote ui, fijngesnipperd
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
1 theelepeltje rode paprikapoeder
beetje tijm
beetje oregano
beetje gekneusde rozemarijn
scheutje sojasaus
flinke scheut tomatenketchup
30 ml water
boter of olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 8-10 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, keukenpapier, koekenpan

Bereiding:
Spoel de kalkoenfilet onder de kraan schoon en dep hem droog met een stuk keukenpapier.
Snipper de ui heel fijn.
Snijd het kalkoenvlees in kleine stukken en doe dit in de keukenmachine.
Voeg de gesnipperde ui erbij en draai alles fijn.
Voeg dan alle kruiden toe en vermeng het goed met het vlees.
Haal het uit de keukenmachine en draai er ballen van.
Druk deze ballen plat, zodat het de vorm van een hamburger heeft.
Doe wat olie of boter in de koekenpan en bak de kalkoenburger gaar.
Maar het af met water, sojasaus en tomatenketchup.
Laat dit nog iets van 8-10 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
Lekker met gekookte groenten en aardappelen of gewoon op een broodje met wat rauwkost.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.