Kaasmosterdscones

Dit zijn heerlijk kaasmosterdscones. Snijd ze doormidden en smeer er bijvoorbeeld Hüttenkäse op en strooi er wat geknipte bieslook overheen. De scones smaken goed.
voor 12 scones

Ingrediënten:
250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
1½ theelepel bakpoeder
¾ theelepel zout
40 gram boter
175 geraspte belegen kaas
2½ theelepel grove mosterd
150 ml kokosmelk
1 eierdooier, losgeklopt met 1½ theelepel water

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Verder nog nodig: kom, bakplaat met bakpapier, een ronde uitsteekvormpje van 5-6 cm
Oven voorverwarmen: 220 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Zeef boven een kom het meel, bakpoeder en het zout.
Kneed de boter erdoor tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt.
Voeg versgemalen zwarte peper toe en roer de geraspte kaas erdoor.
Roer de mosterd door de melk, karnemelk of yoghurt.
Voeg dit aan de droge ingrediënten toe en roer alles tot een snel samenhangend mengsel.
Doe dit snel, anders worden de scones taai.
Kneed het deeg kort op een met bloem bestoven werkblad en druk er een platte lap van ongeveer 2-3 cm dik.
Druk met een ronde uitsteekvorm van ongeveer 5-6 cm rondjes uit en leg deze op de bakplaat met bakpapier.
Bestrijkt de scones met wat ei en strooi er wat geraspte kaas overheen.
Bak de scones in 10-15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
De scones zijn klaar als ze goudbruin zijn en het deeg terug veert als je ze lichtjes indrukt.
Serveer ze lauw warm of koud met bijvoorbeeld roomkaas en wat geknipte bieslook.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Kaasmosterdscones

  1. Hallo

    Oke ik ga dat even opschrijven.. bedankt!!! 😀
    ik ben vanmiddag ook even bij de toko geweest en heb kleefrijstmeel,rijstbloem en topiacameel gehaald
    Denk dat ik daar nu wel lekker mee kan gaan bakken,gebruik ook quinoameel
    Enne..wat een leuke site en heerlijke recepten zeg.. 😛

    1. Dat kan. Dan gebruik je gewoon glutenvrije bloem en een halve eetlepel bakpoeder. Het moet namelijk wel iets rijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.