Italiaanse visstoofpot

Italiaanse visstoofpot is een slow cooking recept. Dit recept is overigens ook heel goed in een hapjes of braadpan te maken. Verschil van tijd is dan 2 uur. Er zitten 3 verschillende soorten vis in (schelvis/garnalen en mosselen).
Dit recept smaakt prima. Het is goed te combineren met rijst of aardappelen en gewoon met brood.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 eetlepel olie
1 grote ui, gehakt
2 tenen knoflook, gehakt
400 gram gehakte tomaten uit blik
de geraspte schil en het sap van 1 citroen
450 ml visbouillon
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels suiker
500 gram schelvis of heek, filets en in grote stukken gesneden
1 rode paprika, gehalveerd, zaad en zaadlijsten verwijderd, in blokjes gesneden
100 gram kleine pastaschelpjes of macaroni
1 courgette, in blokjes gesneden
100 gram diepgevroren grote gepelde garnalen, ontdooid en afgespoeld
100 gram diepgevroren mosselen, ontdooid en afgespoeld
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
blaadjes verse basilicum of pesto, voor de garnering

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd:slow cooker: op low – 2-3 uur en op high voor 20-30 minuten
Bereidingstijd hapjespan/braadpan: 1½ uur
Verder nog nodig: slow cooker en/of hapjespan/braadpan

Bereiding slow cooker:
Verwarm zo nodig de slow cooker voor volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit de olie in een hapjespan en doe er de ui in en bak hem in circa 5 minuten goudgeel.
Voeg de knoflook, tomaat uit blik, het citroenraspsel en citroensap, de bouillon, tomatenpuree, suiker en wat zout en peper toe.
Breng al roerend aan de kook.
Doe de vis in de pan van de slow cooker.
Voeg de paprika en pasta toe en zet alles onder de tomatensaus.
Leg er het deksel op en kook 2-3 uur op ‘low’ tot de vis en pasta gaar zijn.
Zet de cooker op ‘high’.
Schep de courgette, garnalen en mosselen er door.
Laat alles nog eens 20-30 minuten koken tot de courgette gaar is.
Serveer het in soepborden en strooi er wat basilicum over of schep er wat pesto op.
Dien op met opgewarmde ciabatta of gekookte aardappelen of aardappelenpuree.

Bereiding hapjespan of braadpan:
Verhit de olie in een hapjespan en doe er de ui in en bak hem in circa 5 minuten goudgeel.
Voeg de knoflook, tomaat uit blik, het citroenraspsel en citroensap, de bouillon, tomatenpuree, suiker en wat zout en peper toe.
Breng al roerend aan de kook.
Voeg de vis bij de tomatensaus en voeg dan ook gelijk de paprika en pasta toe en meng alles goed door elkaar.
Leg er het deksel op de pan en laat dit 1 uur zachtjes pruttelen tot de vis en pasta gaar zijn.
Schep de courgette, garnalen en mosselen er door.
Laat alles nog eens 20-30 minuten koken tot de courgette gaar is.
Serveer het in ondiepe soepborden en strooi er wat basilicum over of schep er wat pesto op.
Dien op met opgewarmde ciabatta of gekookte aardappelen of aardappelenpuree
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.