Hartige pannenkoekenbeleg

Dit is weer eens wat anders dan een zoete pannenkoek. We proberen bewust iets minder suiker te eten en normaal eten wij altijd pannenkoeken met poedersuiker.

Alleen had ik laatst zoiets van ‘nee, we gaan iets anders doen met de pannenkoeken’. Dus even in de koelkast gekeken wat we nog hadden (het was vrijdag) en dat viel nog mee (champignons, tomaten en uien).

Voor mezelf had ik nog wat runderreepjes uit de vriezer gepakt en voor mijn man tahoeblokjes. Kruiden en andere dingen bij gezocht en we hadden een overheerlijke hartig pannenkoekenbeleg.

Het is zelf zo lekker dat we dit vaker gaan doen. Uiteraard kunnen jullie een eigen kruiden- en groentemix gebruiken. Dat is het leuke van koken en bakken.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten als je het vlees weg laat.

voor 4 personen

Ingrediënten:
200 gram champignons, in grote blokjes gesneden
1 grote ui, grof gehakt
5 tomaten, in blokjes gesneden
1-2 theelepels paprikapoeder
snufje tijm
snufje bonenkruid
½ eetlepel rode balsamico
1 eetlepel suiker
paar druppels citroensap
een scheut tomatenketchup
beetje water als het te droog wordt
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie of boter om in te bakken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Verder nog nodig: koekenpan

Bereiding:
Doe wat olie of boter in de koekenpan en zet dat op het vuur.
Voeg zodra de olie/boter heet begint te worden voeg je de ui en champignonblokjes toe.
Zodra de champignonblokjes zacht begint te worden, voeg je de tomatenblokjes toe.
Voeg dan de kruiden en de balsamico, citroensap en de suiker toe en roer dit goed door de groenten.
Laat dit voor ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
Mocht het te droog worden, voeg dan een klein beetje water toe.
Bak ondertussen de pannenkoeken.
Neem een pannenkoek en leg er 1-2 eetlepels beleg op en strooi er eventueel wat geraspte kaas over.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.