Groentenpilaf

Dit is een vegetarisch/veganistisch groentegerecht. Eigenlijk maar weinig over te vertellen. Het is simpel en het smaakt goed. Serveer het met een stuk vlees en met rijst of aardappelpuree.

voor 4 personen

Ingrediënten:
200 gram bloemkoolroosjes
200 gram geschilde vastkokende aardappelblokjes
200 gram sperziebonen, in kleine stukjes gesneden
200 gram wortelen, in niet al te dikke schijfjes gesneden
1 ui, in dunne ringen gesneden
130 gram rijst
450 ml kokend water
2 kruidnagels
2 zwarte peperkorrels
zout naar smaak
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30-35 minuten
Verder nog nodig: koekenpan en een ovenschaal, schaal om te mengen
Oven voorverwarmen: 250 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Snijd alles groenten zoals hierboven staat beschreven.
Doe wat olie in een koekenpan en fruit de ui.
Haal de ui uit de koekenpan en houd het apart.
De groenten en de aardappelblokjes na elkaar bakken in de olie, dan even apart zetten.
Doe een eetlepel olie in de koekenpan en voeg de kruidnagels en peperkorrel toe en fruit dit even.
Voeg dan de rijst toe en laat dit voor ongeveer 2-3 minuten fruiten.
Het hete water toevoegen, de rijst laten koken totdat het water verdampt is.
Rijst, groenten , aardappelblokjes, ui in een schaal doen en alles even goed door elkaar scheppen.
Schep dan alles over in een ingevette ovenschaal en zet hem voor 15-20 minuten in de oven.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.