Glutenvrije lasagne met zoete aardappelen en aubergine

Glutenvrije lasagne met zoete aardappelen en aubergine is ook een recept wat ontstaan is omdat er groenten opgemaakt moest worden, maar ook omdat we de vriezer leeg moeten eten omdat hij bejaard is en dat we de kleine vriezer gaan gebruiken. Deze wordt nu al een extra voorraadkast gebruikt en daar zit enorm veel pasta en lasagnebladen in.

Ik heb lasagnebladen gebruikt van het merk Rozopia, dit is glutenvrij en voorgekookt. Je hoeft dit dus niet eerst voor te koken in een aparte pan. Je kunt dit gelijk gebruiken in je ovenschaal. Ideaal gewoon. Ik heb dit trouwens bij de Tuinen gekocht, maar als je op internet zoekt dat zie je dat het ook te koop is bij diverse glutenvrije zaken.

Dit recept is trouwens qua smaak heel goed uitgevallen. Het was geslaagd en het smaakte heerlijk.  Verder is dit recept glutenvrij, notenvrij, eivrij, lactosevrij.
Het recept is niet geschikt voor veganisten, maar het is wel vegetarisch.

voor 6-8 personen

Ingrediënten:
4 zoete aardappelen, in plakjes gesneden
8 kastanjechampignons, in schijfjes gesneden
1 prei, in halve ringen gesneden
2 uien, grof gesnipperd
2 aubergine, in plakjes gesneden
1 liter tomatenpassaat, om meer saus te hebben heb ik het verdund met water
100-200 gram lactosevrije mozzarella (2 zakjes), in plakjes gesneden
1 pak (375 gram) glutenvrije lasagnebladen (ik heb het merk Rozopia gebruikt)
geraspte kaas
olie om te bakken

Kruiden:
gedroogde majoraan
zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 55-60 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, koekenpan
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding groentemengsel:
Doe wat olie in de koekenpan en roerbak hierin de ui, prei en de champignons voor 5 minuten.
Voeg de tomatensaus erbij samen met 1 liter water en majoraankruid, zwarte peper en zout naar smaak.
Roerbak dit 5 minuten.
Zet het vuur uit.

Bereiding lasagne:
Smeer de ovenschaal in met wat olie en leg op de bodem wat lasagnebladen.
Schep wat van het groentemengsel met saus op de bladeren.
Leg nu om en om een aubergineplak, een zoete aardappelplakje en een plakje mozzarella op de saus.
Doe dit nu twee tot drie keer.
Als laatste leg je een laag groentemengsel met saus erop en strooi je er geraspte kaas erover.
Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten afgedekt met bakpapier.
Verwijderd na de 30 minuten het bakpapier en laat de lasagne nog 10 minuten in de oven bakken.
Controleer na 10 minuten of de lasagnebladeren gaar zijn.
Is de lasagne gaar, haal de ovenschaal uit de oven en laat hem nog 5 minuten staan.
Serveer de lasagne eventueel met een salade.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.