Glutenvrije kaassoufflé

Het heeft een tijdje geduurd, maar dit is het eerste recept van 2017. Wij gaan binnenkort de vriezer schoonmaken en we moesten het een en ander opmaken. Omdat ik glutenvrij bladerdeeg in de vriezer had liggen, heb ik voor een snack gekozen en dat is glutenvrije kaassoufflé geworden. Dit is echt een simpel recept om te maken. Het is binnen een half uur gemaakt.
voor 4 personen

Ingrediënten:
8 plakjes glutenvrije bladerdeeg (ik heb ze van Lieke is vrij gebruikt)
1 ei
per soufflé een dikke plak kaas of meerdere dunne plakken
wat geraspte kaas of iets anders zoals maandzaad of sesamzaad

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: bakplaat, bakpapier, vork, schaaltje en kwast,
Oven voorverwarmen op: 200 graden

Bereiding:
Haal het glutenvrije bladerdeeg tijdig uit de vriezer en laat ze ietsje ontdooien.
Ze moeten kunnen buigen, maar niet breken.
Leg een groot stuk vel bakpapier op een bakplaat en leg 4 plakken bladerdeeg op de bakplaat.
Leg nu op elk plak bladerdeeg een dikke plak kaas of meerdere dunne plakken kaas.
Leg nu op elk plak kaas een plak bladerdeeg.
Breek nu het ei en klopt deze los.
Pak nu de vork en druk de randen van het bladerdeeg met de vork dicht.
Smeer het bladerdeeg in met het losgeklopte ei.
Raspt wat kaas en strooi dat erover of strooi er wat maandzaad of sesamzaad over.
Bak de kaassoufflé af in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.
Haal ze uit de oven en laat ze vijf minuten afkoelen voordat je ze gaat serveren.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email