Glutenvrije en lactosevrije makreelpaté

Ik vind het lekker om af en toe eens gerookte makreel te eten op brood. Nu kan je natuurlijk zo uit het vuistje eten, maar ik wilde het smeerbaar hebben. Dat is dit recept geworden. Ik heb alles met de hand gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook een keukenmachine gebruiken. Wat je maar wilt.

Mocht je er tegen op zien om alle graten zelf te verwijderen, sommige supermarkten verkopen graatvrije (of arme) gerookte makreel. Vaak is dit dan ook bijna of iets meer dan 150 gram. Scheelt weer wat werk.
Ik heb dit lactosevrij gemaakt, maar heb je geen lactose-intolerantie hebben gebruik dan een roomkaas in plaats van kokoscrème.

De makreelpaté smaakt heerlijk op toastjes, maar ook gewoon op een boterham. Bewaar de makreelpaté in de koelkast, maar ik denk dat de paté snel op is.


voor 6-8 personen

Ingrediënten:
150gram gerookte makreel (het liefst zonder graten en anders moet je de graten eerst verwijderen)
1 kleine sjalotje, zeer fijngehakt
4-5 eetlepels kokoscrème (is afhankelijk hoe droog de makreel is)
1 theelepeltje verse citroensap
mespuntje zoete paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 5-8 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: schaaltje, potje met deksel om de paté te bewaren

Bereiding:
Heb je een hele makreel gekocht, verwijderd dan zo goed als het mogelijk is de graten.
Maak de makreel klein met 2 vorken in een schaaltje.
Hak het sjalotje heel erg fijn (zie foto rechts).
Voeg het fijngehakte sjalotje bij de makreel en meng het goed door de makreel.
Voeg de eetlepels kokoscrème bij de makreel en meng het goed door de makreel.
Voeg de paprikapoeder, versgemalen zwarte peper en zout naar smaak toe en meng alles goed door elkaar.
Proef het en maak het eventueel af met wat extra zout en peper.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.