Glutenvrije appeltaart met advocaat en kokos

Een heerlijke glutenvrije appeltaart met advocaat en kokos. Eigenlijk is dit een zeer eigenwijze taart, want ik had iets anders in mijn hoofd bij deze taart. De bedoeling was dat de appelstukjes op de bodem zouden blijven, maar om een of ander gekke reden zijn er appelstukjes omhoog gekomen. Dat zie je ook op de rechter foto. De appelschijfjes zie je onder en boven. Echt apart. Omdat de taart zo uit de oven kwam heb ik de taart niet verder afgemaakt zoals ik het in mijn hoofd had. Dit is dan nu een gewone en simpele appeltaart met advocaat en kokos geworden en hij smaakt heerlijk met of zonder slagroom.

voor 8-10 personen

Ingrediënten:
250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
5 eieren
250 gram boter
250 gram suiker
4 goudreinetten, geschild en gehalveerd en in plakjes gesneden
60 ml advocaat
6 eetlepels geraspte kokos
4-6 eetlepels suiker

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 60-70 minuten
Verder nog nodig: ronde appeltaart bakvorm, bakpapier, beslagkom, mixer, schaal, steelpan
Oven voorverwarmen op: 160 graden (heteluchtoven)

Bereiding:
Smelt de boter in een steelpan.
Voeg de eieren, advocaat en de suiker in een beslagkom en mix alles goed doorelkaar en net zolang totdat het mengsel lichtgeel is geworden.
Voeg dan beetje bij beetje het meel erdoor.
Als het meel goed door het suiker/eierenmengsel opgenomen is, dan voeg je beetje bij beetje de gesmolten boter toe.
Schil de appels en halveer ze en snijd ze in niet al te dikke plakjes.
Smeer het bakblik in met boter en leg daarop het bakpapier.
Smeer het bakpapier in met boter en strooi 4-6 eetlepels suiker op de bodem.
Doe de appelschijfjes in een aparte schaal en strooi hierover de geraspte kokos.
Leg de appelschijfjes netjes naast elkaar, zodat de bodem goed bedekt is.
Giet nu het beslag over de appels en zet het bakblik in de voorverwarmde oven voor 60-70 minuten.
Controleer na 60 minuten of de taart gaar is, zo niet zet hem dan 10 minuten langer in de oven.
Haal de taart uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen in het bakblik.
Haal hem voorzichtig uit het bakblik en snijd hem in punten en serveer hem eventueel met poedersuiker of slagroom.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.