Gestoomde paksoi met warme saus

Dit is een overheerlijke simpele salade. Hij is binnen 5 minuten klaar. Pas goed op tijdens het roosteren van de sesamzaadjes, het lijkt langzaam te gaan maar ineens zijn de zaadjes zwart. Dus blijf erbij en schud de koekenpan constant boven het vuur. Giet de citroensap als laatste bij de saus en houd er rekening mee dat als je de citroensap erbij gooit alles begint te spetteren. Voor de rest maar weinig te vertellen over het recept. Het smaakt heerlijk.

gestoomde paksoi met warme saus

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 paksoi, de onderkant afgesneden en de bladeren in lengte doorgesneden

Ingrediënten saus:
1 eetlepel citroensaus
2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
2 theelepels vers geraspte gember
2 eetlepels tamarinde- of sojasaus
2 eetlepels (pinda)olie
2 theelepeltjes sesamolie
2 theelepeltjes suiker
1-2 knoflookteentjes, geraspt
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: stoompan of pan met een zeef, kleine pannetje om de sesamzaad te roosteren, steelpan, schaaltje

Bereiding:
Spoel de paksoi schoon onder de kraan en snijd de onderkant eraf en snijd de bladeren in lengte door de helft.
Zet een pan water op en stoom de paksoibladeren totdat ze zacht beginnen te worden.
Rooster ondertussen de sesamzaadjes, zodra ze bruin beginnen te worden doe je het over in een klein schaaltje en zet dit even apart.
Verhit in de steelpan de olie en voeg hierbij de gember en de knoflook en roerbak dit voor 1 minuut.
Voeg dan de resterende ingrediënten (behalve de sesamzaad) erbij en roerbak dit voor een halve minuut.
Verdeel de paksoi over de borden en sprenkel hierover de saus en de sesamzaadjes.
Strooi er als laatste wat zout en peper over en serveer direct.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.