Gestoofde rodekool met appel en gember

Een ouderwets recept met een vleugje gember. Wij houden eigenlijk niet van rodekool. Wat je in de winkel koopt is vaak erg zuur van smaak. Dit recept is dat niet, ondanks dat er wel azijn in zit. Het smaakt dan ook veel lekkerder dan wat je in de winkel koopt. Door de gember ruikt het heerlijk en smaakt het lekker. Verder zie je hier de appels liggen, omdat ze niet klein of fijn gesneden zijn. Dit recept smaakt heerlijk met aardappelpuree en hachee of met wildvlees. Het grappige is dat ik nu uit de pan zit te ‘snoepen’, terwijl ik normaal griezel van rodekool uit pot/diepvries of voorverpakt. Echt lekker.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 rode kool van ongeveer 1 kilo, in reepjes gesneden
2 appels, in 8 partjes gesneden (16 stuks totaal)
35 gram boter
50 gram suiker
1 kaneelstokje
3 dikke kruidnagels
2 eetlepels rode wijnazijn
3-4 cm verse gember, geschild en geraspt
100 ml rode wijn
2 theelepels zout

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45-50 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan

Bereiding:
Snijd de rode kool in dunne reepjes en de schil de appels en snijd ze in totaal 16 partjes.
Smelt de boter in een hapjespan of braadpan en roer de suiker, het kaneelstokje en de kruidnagels toe.
Los de suiker op in de boter.
Schep de rode kool door het mengsel en voeg de rode wijn, de rode wijnazijn, gember en het zout toe.
Leg het deksel op de pan en breng het geheel op aan de kook.
Leg de appelpartjes op de rode kool en zet het vuur laag.
Stoof het geheel voor ongeveer in 45-50 minuten gaar.
Schep af en toe de rode kool om.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.